Forbrugertillid bedres en smule: "Genopretning kan blive langsommelig"

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 08:40  |  

De danske forbrugere blev en smule mindre pessimistiske i maj, hvor forbrugertilliden steg til minus 8,8 fra minus 11,9 måneden før.

Det viser tal fra Danmarks Statistik baseret på svar fra indsamlingsperioden, der forløb fra 1. til 17. maj, onsdag morgen.

- Det er en yderst behersket stigning, som isoleret set peger på, at genopretningen af dansk økonomi kan blive en langsommelig affære.

- Det ligner, at vi har taget elevatoren ned, men nu bruger trapperne for at komme op igen, lyder det fra Sydbanks cheføkonom, Søren V. Kristensen, i en kommentar.

Stigningen i forbrugertilliden skyldes hovedsageligt forbrugernes vurdering af familiens økonomiske situation om et år samt en stigning i købelysten.

Omvendt holder forbrugernes vurdering af Danmarks nuværende økonomiske situation forbrugertilliden nede.

Danskerne er altså langt mere positive omkring forventningerne til egen end til dansk økonomi, påpeger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom hos Danske Bank.

- Det understreger, at selv om mange danskere har mistet deres job eller er blevet sendt hjem på lønkompensation, så er det stadig langt flertallet, der ikke rammes af coronakrisen direkte på egen pengepung

- Det er godt nyt for genopretningen, for det understreger, at der fortsat er et fundament for, at danskerne kan bidrage til at sætte gang i hjulene, i takt med at økonomien åbner mere op, skriver hun i en kommentar.

Hun forventer, at forbrugertilliden vil fortsætte med at forbedres den kommende tid.

Også Søren V. Kristensen fra Sydbank finder lyspunkter i dagens tal, da de, der er indsamlet efter 7. maj, er lidt højere:

- Det giver en forhåbning om, at optimismen vil få fat i forbrugerne igen i takt med, at økonomien åbner. Vi er dog bekymrede for, at det ikke for alvor bliver tilfældet.

- De mange tusinde fyringer vil nok betyde, at mange danskere vil prioritere sparegrisen lidt ekstra højt i de kommende måneder, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder