Fredagens aktier: C25 fastholdt upåvirket momentum trods stærk jobrapport

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 17:09  |  
Arkiv: Foto

En stærk jobrapport kunne ikke tage pusten fra det danske C25-indeks, der fredag kunne notere ugens fjerde plus i bogen.

Samlet steg eliteindekset 0,3 pct. til 1737,56. For ugen var der ligeledes tale om et plus på 0,3 pct.

I USA blev der klokken 14.30 offentliggjort en noget større jobskabelse for november, end markedet lige havde regnet med. Den umiddelbare reaktion var en svækkelse af C25, inden den gode stemning igen fik fat.

- Markedet er ganske positivt. Der er et positivt momentum i markedet for tiden, og det er der ikke rigtig noget, der for tiden kan rykke på. Markedets positive undertone fortsætter herfra, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

Den amerikanske jobskabelse voksede mere end ventet i november, mens arbejdsløsheden aftog mod forventning.

DANSKE BANK OPJUSTEREDE

Danske Bank opjusterede fredag sine forventninger til bundlinjen i 2023 som følge af en stærk kreditkvalitet og en forventning om, at fjerde kvartal ikke vil byde på de store nedskrivninger.

Opjusteringen trak bankens egen aktie i grønt og understøttede også den øvrige danske banksektor, der ellers ifølge Mads Zink svækkes af udsigten til en blød økonomisk landing.

- Bankerne har underpræsteret i forhold til de europæiske banker, siger Mads Zink.

- Generelt har de danske banker haft det noget sværere end de europæiske banker de seneste dage. Man kigger nu på, at markedet er ved at indprise en større sandsynlighed for en blød landing i forhold til recession, og det giver potentielt større "upside" i sydeuropæiske banker, forklarer Mads Zink og uddyber, at det får markedet til i stedet at søge mod bankerne sydfor.

Danske Bank steg fredag 0,7 pct. til 179,10 kr., Nordea øgede 0,9 pct. til 80,26 kr., og Jyske Bank vandt 0,3 pct. til 475,30 kr.

BIOPORTO BELØNNET FOR GODKENDELSE I USA

Bioporto kunne sent torsdag glæde investorerne med en amerikansk markedsføringsgodkendelse til nyretesten NGAL for patienter i alderen 3 måneder til og med 21 år.

Aktien bragede i vejret med hele 30,9 pct. til 2,96 kr.

Testen bruges til at påvise akut nyreskade hos patienter. Det er den første af sin slags godkendt til brug i børn og unge patienter i USA.

GENMAB OG MÆRSK I MEDVIND

Genmab endte fredag blandt topscorerne i C25 med et plus på 1,9 pct. til 2252 kr. forud for en konference i weekenden.

- I weekenden starter ASH-konferencen, der afsluttes med, at Genmab tirsdag klokken 17 afholder et R&D og ASH follow-up kald, oplyser Jyske Bank i en kommentar.

Banken ser det primære fokus være på opdaterede data for Hexabody-CD38, videreudviklingen af Epkinly og planerne for kræftproduktet GEN1046.

Mærsk havde også fremgang fredag, da containerindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) for anden uge i træk viste en stigning i spotpriserne.

B-aktien i Mærsk øgede 1,1 pct. til 10.430 kr.

Coloplast kom under teknisk pres fredag, hvor retten til udbytte på 16 kr. i medicoselskabet fragik.

Aktien bakkede 1,1 pct. - svarende til 8,80 kr. - til 767,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder