Fredagens aktier: Nordea og Pandora var stjernerne på lysegrøn dag

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

De danske aktier var delt nogenlunde på midten det meste af fredagen, hvor de grønne aktier dog netop havde overtaget i tovtrækkeriet.

Det skyldtes særligt rigtig god stemning omkring bankerne efter et flot regnskab fra Nordea herhjemme og Barclays i Storbritannien, og blandt eliteaktierne var smykkeselskabet Pandora også med til at trække op efter et løftet kursmål.

I den modsatte grøft var flere af de selskaber, der er steget pænt over den seneste lange periode - blandt andet GN og DSV Panalpina, som begge har noteret flere rekorder de seneste måneder - var i bakgear.

Helt skidt stod det til for forsikringsselskabet Topdanmark, der blev sendt i dørken af et svagt regnskab for tredje kvartal.

Men overordnet set var humøret fint, og C25-indekset steg 0,2 pct. til 1529,24.

- Takket være en god udvikling til særligt bankerne har vi ligget lidt oppe det meste af dagen. Regnskaberne har heller ikke været så tossede her i Europa i dag, og så fik vi nogle gode PMI-tal fra Tyskland og eurozonen, som er med til at trække op, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

PANDORA TRAK OP EFTER LØFTET KURSMÅL

Øverst i C25-indekset befandt smykkeselskabet Pandora sig det meste af dagen, og aktien endte med en stigning på 2,7 pct. til 534 kr.

Pandora, der har været fremragende kørende over den seneste periode, har fået løftet sit kursmål hos Danske Bank til 560 kr. fra 425 kr.

Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "hold", fremgik det fredag af data fra Bloomberg News.

Helt til sidst gik ingeniørkoncernen FLSmidth helt til tops med sin stigning på 2,9 pct. til 174,90 kr. - uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring.

NORDEA IMPONEREDE MED INDTÆGTER OG STÆRK OMKOSTNINGSKONTROL

Blandt sidepapirerne var der stor fremgang til den nordiske storbank Nordea, der fra morgenstunden satte tal på et stærkt tredje kvartal for banken.

Her var der både rigtig god fremdrift i indtægterne, og samtidig blev omkostningerne holdt langt nede, hvilket ultimativt betød en stor fremgang i nettooverskuddet.

Nordea havde i tredje kvartal nettorenteindtægter på 1146 mio. euro mod 1083 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år, og samtidig faldt omkostningerne voldsomt til 1083 mio. euro.

På bundlinjen leverede Nordea et nettooverskud på 837 mio. euro i tredje kvartal - en fremgang fra et underskud på 332 mio. euro i samme kvartal 2019.

- Nettorenteindtægterne viser en flot udvikling - måske lidt i kontrast til det, vi har set hos nogle af de andre nordiske storbanker i kvartalet. Der viser Nordea altså en bedre udvikling end ventet, siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

- Omkostningerne er der styr på. Den stærke udvikling, der har været i omkostningerne i de foregående kvartaler, holder ved, fortsætter han.

Nordea-aktien steg med 3,7 pct. til 50,52 kr., og i C25 smittede meldingerne også af på Danske Bank, som gik 2,2 pct. frem til 93,76 kr.

Blandt de lidt mindre banker steg Sydbank i øvrigt med 1,6 pct. til 111 kr.

Carnegie har ifølge data fra Bloomberg News løftet sin anbefaling af Sydbank-aktien til "hold" fra "sælg", og kursmålet er skruet op til 110 kr. fra 100 kr.

TOPDANMARK SENDT TIL TÆLLING EFTER SVAGE TAL

Omvendt skidt så det ud for Topdanmark, der ellers lå til en pæn kursgevinst frem til aflæggelsen af forsikringsselskabets regnskab for tredje kvartal ved middagstid.

Regnskabet skuffede nemlig stort, og primært det forsikringstekniske resultat faldt i øjnene.

Det endte i kvartalet på 248 mio. kr. mod ventet 400 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Topdanmark selv.

Det var særligt hovedforretningen - skadeforsikring - der var ramt, og det tog investorerne ilde op.

Topdanmark endte med et fald på 8,3 pct. til 274,60 kr. Det smittede også af på Tryg i C25-indekset, som faldt med 1,5 pct. til 190 kr.

DFDS STEG EFTER OPJUSTERING

Fremgang var der modsat til rederiet DFDS, som gik frem med 4,4 pct. til 246,40 kr.

Det skete, efter at selskabet opjusterede forventningerne til hele 2020 som følge af en bedre udvikling i fragtmængderne end ventet i tredje kvartal.

DFDS venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 2,5-2,7 mia. kr. mod tidligere ventet 2,2-2,5 mia. kr.

Rederiet venter dog, at aktivitetsniveauet vil forblive lavt i resten af året som følge af de nye restriktioner, som et stigende antal smittede med covid-19 gennem en længere periode nu igen begynder at medføre.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder