Fredagens aktier: Ny nedtur med medicoaktier i bund - NY

Udgivet den 05-03-2021  |  kl. 17:37  |  
Arkiv: Foto

(tiårig rente tilføjet i afsnit 15)

Pres på dyre aktier såsom GN og Coloplast var fredag igen med til at lægge pres på det danske eliteindeks, C25, hvor der dog var fremgang til enkelte aktier, der havde fået positive analytikerkommentarer med på vejen.

Det gjaldt blandt andet for Unibrew, Pandora og Netcompany, mens Danske Bank med et plus på 2,2 pct. til 120,80 kr. fulgte en positiv udvikling blandt finansaktierne i Europa.

- Det er fortsat renterne, der påvirker markederne, efter at udtalelser af Jerome Powell (den amerikanske centralbankchef, red) torsdag aften igen fik renterne til at stige og øgede nervøsiteten på aktiemarkederne, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Renterne blev kortvarigt sendt yderligere op fredag eftermiddag efter en bedre end ventet arbejdsmarkedsrapport fra USA, hvor jobskabelsen var tæt ved dobbelt så høj som ventet.

C25-indekset lukkede fredag med et fald på 1,4 pct. i 1538,82. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lå til sammenligning med et fald på 0,4 pct. ved dansk lukketid.

UNIBREW og PANDORA I HOPLA PÅ ANALYTIKERNYT

Der var analytikernyt til både Unibrew, Tryg og Genmab, der fik løftet deres anbefalinger hos henholdsvis JPMorgan, Jyske Bank og Morningstar.

Unibrew blev løftet til "neutral" fra tidligere "undervægt", mens JPMorgan i samme ombæring løftede kursmålet med en tier til 610 kr.

Unibrew-aktien endte fredag i toppen af C25-indekset med en stigning på 5,3 pct. i 661,60 kr.

Pandora-aktien var med et plus på 2,0 pct. til 604 kr. også godt kørende efter analytikernyt, idet finanshuset Carnegie anbefaler at købe aktier i smykkeproducenten forud for handelsopdateringen for februar.

Hvis udviklingen fra januar er fortsat ind i februar, vil det give opjusteringer af konsensus, vurderer Carnegie ifølge PLX.AI.

Genmab-aktien faldt 1,2 pct. til 1901,50 kr., til trods for at Morningstar havde løftet sin anbefaling for biotekaktien til "hold" fra "sælg" med et kursmål på 1820 kr.

Netcompany fik torsdag eftermiddag løftet sin anbefaling hos SEB til "køb" fra "hold", og det løftede fredag aktien med 1,6 pct. til 536 kr.

Tryg-aktien blev opjusteret til "køb" fra "hold" hos Jyske Bank, der ser positivt på forsikringsselskabets køb af britiske RSA's aktiviteter i Sverige og Norge og en halvpart i Codan.

Tryg-aktien var med et fald på 0,2 pct. til 136 kr. dog fortsat presset af det store aktiesalg, der skal finansiere opkøbet.

HØJT PRISSATTE AKTIER FORTSAT RAMT AF RENTESTIGNINGER

De højt prissatte aktier fortsatte med at blive presset af de stigende renter. Renten på den tiårige amerikanske statsobligation lå ved dansk lukketid i 1,56 pct. sammenlignet med 1,47 pct. torsdagens danske lukketid.

Det ramte blandt andet medicoaktierne, hvor GN, der dog også sælger høretelefoner, dykkede med 4,5 pct. til 453,20 kr., og Coloplast faldt med 4,2 pct. til 857 kr.

LØFT TIL SIDEPAPIRER

Blandt sidepapirerne var Maersk Drilling-aktien bedst kørende med et plus på 8,2 pct. til 258,40 kr. Aktien nød godt af en stor stigning til olieprisen, efter at Opec+ torsdag eftermiddag meddelte, at den ikke vil øge produktionen lige nu. Her var forventningerne i markedet, at sammenslutningen af olieproducerende lande og allierede ville åbne for hanerne.

Nilfisk steg 5,9 pct. til 173 kr., efter at SEB løftede sin anbefaling for aktien til "køb" fra "hold" efter onsdagens regnskab.

SCHOUW OG PARKEN MED REGNSKABSNYT

Schouw & Co 1,1 pct. til 636 kr., efter at industrikonglomeratet i sit årsregnskab fortalte, at det venter omsætningsvækst i indeværende regnskabsår.

Parken Sport & Entertainment kom ud af 2020 med et dundrende underskud, efter at koncernens fodboldklub, FC København, og badelandet Lalandia har været hårdt ramt af nedlukninger og restriktioner under coronapandemien.

Det kom dog ikke som den store overraskelse, og aktien endte 2,3 pct. højere i 79 kr.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder