Fredagens obligationer: Mindre rentestigning efter Powell og jobtal

Udgivet den 05-03-2021  |  kl. 17:05  |  

Det danske obligationsmarked kom fredag igen ud på lidt af en rutsjebanetur, hvor det blandt andet blev påvirket af en bedre end ventet arbejdsmarkedsrapport fra USA.

Det gav indledningsvist et hop til minus 0,15 pct. for renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation, men den lukkede dog med et plus for dagen på 2 basispoint i minus 0,17 pct.

Renten var allerede allerede fra morgenstunden understøttet af udtalelser torsdag aften fra Jerome Powell, som er øverste chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Powell gav ikke udtryk for, at centralbanken vil gribe direkte ind over for den stigende inflation og dermed også renten.

Fredag eftermiddag blev opmærksomheden rettet mod USA og den vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Den viste for februar en jobskabelse uden for landbruget på 379.000, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 198.000.

- Mens det selvfølgelig er positive nyheder, har de stærke tal dog også en bagside, da de nok vil lægge yderligere ved til det rentestigningsbål, vi har set blusse op de seneste måneder, vurderer Jes Asmussen, cheføkonom hos Handelsbanken.

Det vil ifølge cheføkonomen give yderligere spekulationer om tidligere stramninger af pengepolitikken med risiko for et nyt ryk opad i obligationsrenterne.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder