Genmab: Myndigheder anbefaler ny behandlingsvejledning for Darzalex

Udgivet den 19-11-2018  |  kl. 13:38  |  
Arkiv: Foto

De europæiske sundhedsmyndigheder bakker op om en opdateret markedsføringstilladelse og behandlingsvejledning for kræftmidlet Darzalex, så den første dosis kan gives over to dage.

Det er Udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP), der er kommet med en positiv anbefaling og har indstillet opdateringen til godkendelse hos EU-Kommissionen.

Genmabs amerikanske partner Janssen ansøgte i august de amerikanske og europæiske myndigheder om en opdateret behandlingsvejledning for Darzalex til behandling af knoglemarvskræft.

Darzalex gives intravenøst, og det kan være ganske bøvlet for patienter. Behandlingstiden for den første infusion er på omkring syv timer, mens de efterfølgende infusioner tager omkring tre til fem timer.

Ansøgningen til myndighederne bygger på et fase 1b-studie, der viser, at det ikke gør nogen forskel for patienterne at splitte den første infusion op i to.

Janssen arbejder også på en subkutan version af Darzalex, der hvis alt klapper vil kunne reducere behandlingstiden til bare tre minutter.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder