Genmab: Partners salg af Darzalex rammer nedre del af prognose

Udgivet den 22-01-2019  |  kl. 13:13  |  
Arkiv: Foto

Genmabs kræftmiddel Darzalex omsatte for 584 mio. dollar i fjerde kvartal - en vækst på 57 pct. fra samme periode sidste år.

Det fremgår af regnskabet fra Genmabs amerikanske partner, Johnson & Johnson, der står for markedsføringen.

Med dagens tal fra Johnson & Johnson står det klart, at salget af Darzalex landede på 2025 mio. dollar i 2018. Det er i den absolut nedre del af den prognose om et salg på 2 til 2,3 mia. dollar, som Genmab annoncerede i sit årsregnskab sidste år og har holdt fast i igennem det seneste år.

Salget i fjerde kvartal er fordelt med 323 mio. dollar i USA, mens salget i Europa og resten af verden løb op i 261 mio. dollar.

Hos Sydbank havde analytiker Søren Løntoft Hansen et samlet estimat på 613 mio. dollar, heraf 345 mio. dollar i USA og 268 mio. dollar i resten af verden.

- De kommer i mål for helåret og når deres egen prognose, men det er med hiv og sving, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han peger på, at salget kun akkurat ligger over den bund på 2 mia. dollar, som markedet i forvejen vidste, at Johnson & Johnson som minimum havde solgt for sidste år.

Genmab oplyste således for to uger siden, at Darzalex passerede grænsen på 2 mia. dollar, og at det udløste en milepælsbetaling på 75 mio. dollar fra partneren.

Genmab modtager desuden procenter eller såkaldte royalties af Johnson & Johnsons salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

På aktiemarkedet falder Genmab tirsdag med 3,9 pct. til 993,80 kr. Kort før offentliggørelsen af Johnson & Johnsons regnskab stod en aktie i 1035 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder