Genmab/CEO: I bedste form nogensinde

Udgivet den 15-11-2018  |  kl. 06:52  |  

Topchefen i Genmab, Jan van de Winkel, er meget optimistisk i kølvandet af selskabets regnskab for andet kvartal.

Regnskaber fra biotekselskaber kan ofte være lidt af en non-event, og det er også tilfældet med onsdagens opdatering fra Genmab, hvor højdepunktet var, at selskabet fastholdt sin prognose for salget af Darzalex i hele 2018, selv om tredje kvartal i sig selv viste en sekventiel opbremsning og lå under analytikernes estimater.

- Selskabet er i sin bedste form nogensinde med en stærk indtægtsvækst og et af de bedste midler mod cancer nogensinde udviklet på markedet. Genmab har en stærk pipeline og er ved at udvikle sig til et bioteknologisk powerhouse. Jeg er mere entusiastisk omkring selskabets fremtid nu end nogensinde, siger Jan van de Winkel.

Senest i oktober har Genmab også kunnet fortælle om meget positive resultater med kræftmidlet Darzalex i det såkaldte Maia-studie, hvor det blev givet i kombination med Revlimid, som er standarden inden for førstelinjebehandling mod knoglemarvskræft i USA.

Van de Winkel peger på, at salget af Darzalex på årsbasis efter ni måneder har vist en fremgang 65 pct. til 1441 mio. dollar, og det hæfter han sig mere ved, end at salget i tredje kvartal faldt tilbage med 3 pct. i forhold til andet fra 511 til 498 mio. dollar.

- Vi kender ikke den eksakte forklaring, men det kan have med prisudvikling, lager og rabatter at gøre. Det, vi dog bemærker, er, at receptudviklingen fortsat er stærk. Vi ser nye patienter komme til på både andenlinje- og tredjelinjebehandlingen i et meget højt antal. Det er rigtig gode tal, som viser vækst. Så lad os vente på salgstallene for fjerde kvartal.

- Det er også værd at notere sig, at vi fastholder vores forventninger til salgsprognosen for Darzalaex, slår den administrerende direktør fast.

Med et samlet salg af Darzalex efter ni måneder på 1441 mio. dollar, er der 559 mio. dollar op til bunden af det guidede niveau om et salg i 2018 i intervallet 2,0 til 2,3 mia. dollar. Det vil kræve en vækst på 12 pct. i fjerde kvartal i forhold til tredje, hvilket dog også svarer til den sekventielle vækst, Genmabs Darzalex har haft siden første kvartal 2017.

Jan van de Winkel var i sin tid med til at grundlægge Genmab og var oprindeligt forskningsdirektør. Han har været administrerende direktør for selskabet siden 2010.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder