GN/fmd: Stor amerikansk erfaring afgørende for ny Hearing-chef

Udgivet den 17-12-2018  |  kl. 16:04  |  
GN Store Nord - RD

GN Hearings kommende administrerende direktør, Jakob Gudbrand, kommer til det danske selskab med stor erfaring fra det amerikanske marked, hvor han har arbejdet gennem de seneste ti år for selskabet Thermo Fisher.

Og det er en helt afgørende kvalitet, der har været med til at gøre danske Jakob Gudbrand til den helt rigtige afløser for Anders Hedegaard, der sagde sit job op i slutningen af oktober.

- Det amerikanske marked er utrolig vigtigt for os. Vi har haft fantastisk fremgang i USA i de seneste otte år, og det vil fortsat være et meget afgørende marked for os fremover. Man kan ikke klare sig godt i USA, uden at man kender landet godt. Jeg taler af erfaring, for jeg har selv boet og arbejdet der i 15 år, siger Per Wold-Olsen, der er bestyrelsesformand hos GN, til Ritzau Finans.

- Og med Jakob Gudbrand får vi en mand, der har arbejdet med medtech i USA - i et meget fremgangsrigt selskab. Det er en mand, der har været med til en stor transformation, og som har været med til at levere rigtig gode resultater. Men han har også de skandinaviske rødder, og samlet set er det en fantastisk profil, der ikke kunne passe bedre for os, uddyber bestyrelsesformanden.

Han peger på, at Jakob Gudbrands erfaring med innovation og eksekvering passer perfekt ind hos GN Hearing, der gennem de seneste mange år har oplevet stor organisk vækst - blandt andet som følge af massivt fokus på den teknologiske udvikling.

- Vi skal vinde på innovation. Det er jo takket være netop innovation, at vi har været så fremgangsrige i de seneste år, som vi har været. Med Jakob får vi en chef, der er totalt helliget til innovation. Samtidig har han også gode kompetencer inden for eksekvering. Her har GN historisk set haltet lidt, men vi er blevet rigtig gode til at drive eksekveringen gennem de seneste år, og det er meget vigtige kvaliteter for os, siger Per Wold-Olsen.

IKKE BANGE FOR MANGLENDE HØREAPPARAT-ERFARING

Det umiddelbart største spørgsmålstegn ved Jakob Gudbrand som topchef for GN Hearing er, at han ikke har nogen umiddelbar erfaring fra høerapparatsektoren, som gennem de seneste år har gennemgået store forandringer, og som i de kommende år står over for nok endnu større ændringer.

Det kommer blandt andet gennem oprettelsen af en over the counter-salgskanal (OTC) i USA, hvor der i fremtiden skal kunne sælges basishøreapparater uden om audiologer.

Men den manglende erfaring fra sektoren er ikke noget stort problem, vurderer Per Wold-Olsen, der påpeger, at også de to foregående direktører, Lars Viksmoen og Anders Hedegaard, kom til fra job uden for sektoren.

Anders Hedegaard var inden sin tiltrædelse for godt fire år siden topchef hos biotekselskabet Bavarian Nordic, mens Lars Viksmoen kom til GN Hearing - dengang GN Resound - fra biotekselskabet Biotec Pharmacon, mens han inden da havde haft en stribe topstillinger hos den amerikanske medicinalkoncern Merck.

- Jeg er overhovedet ikke nervøs for det. Anders Hedegaard kom ind som chef med biotekerfaring, og før ham var det Lars Viksmoen, der havde erfaring fra medicinalindustrien. Jeg vil driste mig til at sige, at begge to var rigtig gode ledere for GN Hearing, som leverede flotte resultater, siger Per Wold-Olsen.

- Vi har de interne kvaliteter, som vi behøver. Og vi har brug for folk i toppen, der tænker anderledes, uddyber han.

Hos Alm. Brand Markets har analytiker Michael Friis Jørgensen mandag luftet lidt bekymring over den manglende erfaring over for branchemediet Medwatch.

Men Per Wold-Olsen er ikke bekymret.

- Vi hørte også kommentarer om netop det, da vi ansatte Anders Hedegaard, og da vi udnævnte Lars Viksmoen. Jeg tror, at vi ved, hvad vi gør, siger GN-formanden.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder