Gyldendal: Oppræciserer forventninger og lover driftsplus - NY2

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Forlaget Gyldendal har torsdag aften på baggrund af foreløbige regnskabstal oppræsiceret sine forventninger til 2020. Koncernen ser nu en omsætning på cirka 900 mio. kr., mens driftsresultatet spås at blive på cirka 10 mio. kr.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse.

Gyldendal havde oprindelige lovet en omsætning i 2020 på niveau med 2019, da den blev på 881 mio. kr., mens buddet på driftsresultatet var "tæt på nul" med en usikkerhedsmargin på 10 mio. kr. i begge retninger.

- Der var i 2020 forventet en forbedring af driftsindtjeningen efter de gennemførte driftsoptimeringer og omstruktureringer, herunder fusionen af Rosinante & Co. med Gyldendal. Driftsforbedringerne i 2020 har haft en større positiv effekt end forventet, oplyser forlaget og tilføjer, at oplags- og lagerstyringen ligeledes har betydet bedre dækningsgrader, mens omstruktureringerne og omkostningsreduktionerne har fået hurtigere og større effekt.

På den baggrund de samlede forbedringer på driften blevet 20-25 mio. kr. større end oprindeligt anslået, anfører Gyldendal.

Gyldendal har dog foretaget en nedskrivning af værdien af de immaterielle aktiver i Gyldendals Bogklubber på 27 mio. kr. i forbindelse med en relancering og en ny abonnementsstrategi.

- Nedskrivningerne er uden likviditetseffekt og forrykker ikke vurderingen af den nye strategi for bogklubberne, som i 2021 udvides med et digitalt medlemstilbud, hedder det.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder