Halliburtons indtjening skrumpede som ventet i tredje kvartal

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 13:53  |  

Amerikanske Halliburton, der servicerer olieselskaber, måtte i årets tredje kvartal se sin indtjening falde med 32 pct. fra samme periode året før.

I juli, august og september havde selskabet en nettoindtjening på 295 mio. dollar, hvilket giver en indtjening på 34 cent per aktie, skriver Reuters.

Analytikerne havde dog luret, at Halliburtons indtjening skulle falde i kvartalet. De havde ifølge Reuters estimeret en indtjening på netop 34 cent per aktie.

I samme periode af 2018 havde Halliburton en nettoindtjening på 435 mio. dollar, hvilket gav en indtjening på 50 cent per aktie.

Baggrunden for tilbagegang var en svag efterspørgsel på udstyr og service fra selskabet på særligt det nordamerikanske marked, der er selskabets største.

Omsætningen fra markedet faldt i kvartalet med 21 pct. til 2,95 mia. dollar, hvilket var med til at trække omsætningen ned med 10 pct. til 5,55 mia. dollar.

Det var lidt mindre end ventet. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en samlet omsætning på 5,81 mia. dollar - og 3,12 mia. dollar for Nordamerika.

Halliburton-aktien falder i formarkedet 0,4 pct. til 18,36 dollar.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder