IEA ser nedlukning i Kina tage toppen af stigende olieefterspørgsel

Udgivet den 13-04-2022  |  kl. 14:18  |  

Det Internationale Energi Agentur, IEA, skærer i forventningerne til den globale olieefterspørgsel, efter nye coronarelaterede nedlukninger i Kina har sænket forbruget.

Det tager toppen af den stigning, der har været ventet, skriver Bloomberg News.

Sammen med frigivelsen af strategiske oliereserver betyder det nu, at IEA overordnet forudser balance på det globale marked for året som helhed.

- Vi ser nu, at økonomer fortsat nedjusterer forventningerne til verdensøkonomien, og det har åbenlyst en betydning for efterspørgslen efter olie, siger Toril Bosoni, divisionschef hos IEA, til Bloomberg.

- Markedet ser mere balanceret ud, lyder det videre.

Det er især det kinesiske forbrug, der ventes at falde. IEA forudser en reduktion i forbruget på 925.000 tønder om dagen fra Kina i april.

Der er dog stadig forventning om en vækst i olieforbruget globalt set. Det ventes at stige med 1,9 mio. tønder om dagen til et gennemsnit på 99,4 mio. tønder om dagen i år.

IEA har desuden skåret i forventningerne til de russiske forsyninger, som er delvist ramt af sanktioner. IEA venter en russisk produktion på 1,5 mio. tønder mindre i april sammenlignet med marts, og det fald er kun halvt så stort som tidligere estimeret.

.\\˙ MarketWire

Daniel Schlosser

Tags:  Kina❯  Natural Resources❯