Investeringsguru med rekordhøj kontantbeholdning: Svært at finde god værdi

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 13:37  |  

Det amerikanske investeringsselskab Bershire Hathaway, der har den 93-årige investeringsguru Warren Buffett i spidsen, har fået opbygget sig en rekordhøj kontantbeholdning.

Det er blevet svært at finde aktie med en attraktiv værdisætning, og derfor er bunken af kontanter vokset til mere end 167,6 mia. dollar. Det svarer til mere end 1150 mia. kr.

Det viser regnskabet for fjerde kvartal, der er blevet offentliggjort i weekenden.

Ifølge det årlige brev til selskabets aktionærer er der så godt som ingen chance for "iøjnefaldende præstationer" blandt aktierne længere.

- Der er kun en håndfuld virksomheder tilbage i dette land, som er i stand til virkelig at flytte nålen hos Berkshire, og de er blevet plyndret i en uendelighed af os og af andre, skriver Warren Buffet ifølge Bloomberg News.

Han tilføjer, at der uden for USA dybest set ikke er nogen investeringskandidater, som det giver mening for Berkshire Hathaway at investere i.

Trods et ifølge Warren Buffet magert investeringsmiljø er det lykkedes selskabet at komme gennem fjerde kvartal med en stigning i driftsresultatet til 8,48 mia. dollar mod 6,63 mia. dollar samme kvartal året forinden.

Aktien stiger 2,4 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯