Jyske Bank: GBP : Flere ting peger ned

Udgivet den 09-09-2005  |  kl. 09:05  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til valutamarkedet:

Renterne blev ikke ændret på gårsdagens møde i den britiske centralbank, og det var også det udfald, som markedet havde forventet. Som vanligt efter sådanne møder, hvor renten ikke ændres, var der ingen kommentarer efterfølgende, og vi må afvente referatet d. 21. sep.

Jeg tror der er en god sandsynlighed for, at komitéen denne gang var helt enige omkring beslutningen, og det kan være med til at berolige markederne.

Tidligere har banken givet udtryk for, at de overordnede signaler i britisk økonomi i øjeblikket er tvetydige. Derfor vil banken meget nøje følge med i udviklingen i specielt privatforbruget, som fortsat må betegnes som en af hjørnestenene i britisk økonomi. Og privatforbruget er relativt svagt.

Et relativ simpel model som er sammensat af renteforskellen (3 mdr.), EUR/USD og den relative udvikling på de to aktiemarkeder viser, at pundet i øjeblikket er overkøbt. Den fair pris ifølge denne model ligger omkring 1087, og det er ca. 1,5% lavere end den nuværende spotkurs.

Ser man på teknisk analyse er der også flere ting, som peger på en korrektion nedad i pundet. Det aktuelle niveau omkring 1103/05 udgør nøjagtigt 61,8% af den store bevægelse fra 1128 ned i 1067. Alt i alt peger både realøkonomien og teknisk analyse derfor på en korrektion lavere i pundet.

Vi har derfor hertil morgen etableret en 100% solgt taktisk position i pundet, og vores målområde for denne nedtur vil være 1080-niveauet. En lukning over 1113 vil betyde, at vi har været for tidlige med vores korrektionsscenarie, og her vil vi lukke position ned igen.

Udgivet af: NPinvestordk