Jyske Bank: Motorskader lægger pres på forsikrigsselskabernes erstatningsprocent

Udgivet den 14-06-2024  |  kl. 09:39  |  
Arkiv: Foto

Noget tyder på, at bilforsikringer kan have været mindre lønsomme for forsikringsbranchen i andet kvartal. Det er vurderingen hos Jyske Bank i et notat om Alm. Brand, hvori banken ikke desto mindre fastholder anbefalingen "køb".

Bemærkelsesværdigt i andet kvartal har det hidtil været, at skadesfrekvensen for takserede motorskader i Danmark er steget ganske voldsomt. I april var antallet af takserede skader 47 pct. højere end samme måned året før.

Det er den største stigning for en enkelt måned i statistikkens tyveårige historie. I maj var stigningen mere spiselig på 5 pct.

Men samlet er antallet af skader 23 pct. højere i de første to måneder af andet kvartal end i samme periode sidste år, konstaterer Jyske Bank, der dog også understreger, at der ikke nødvendigvis er sammenfald mellem statistikken fra brancheforeningen Forsikring og Pension og de erstatningsudgifter, forsikringsselskaberne oplever.

- Det er dog stadigvæk vores formodning, at motorskader vil lægge et pres på den underliggende erstatningsprocent i andet kvartal - også selv om forsikringsselskaberne på det seneste har implementeret prisstigninger og/eller højere selvrisiko på policerne for at modvirke den højere skadesfrekvens, vurderer Anders Haulund Vollesen, senioranalytiker i Jyske Bank.

Bankens kursmål for aktien er uændret 16 kr.

Alm. Brand handles fredag i 13,44 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯