Jyske Bank ser berænset risiko for at have været hvidvaskudnyttet

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 15:03  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank ser en begrænset risiko for, at banken har været brugt til hvidvask.

Det skriver Jyske Bank i en kommentar til, at Finanstilsynet, efter en hvidvaskinspektion i efteråret 2021, har valgt at politianmelde banken.

- Jyske Bank afventer nu politiets vurdering af sagen. Vi vil samarbejde med politiet om alle forhold i sagen, og så håber vi på en hurtig afgørelse, udtaler bankdirektør Peter Schleidt fra Jyske Bank i meddelelsen.

Finanstilsynet offentliggjorde i september 2022 sin redegørelse om inspektionen, og den vedrører primært et mindre antal boliglån i Sydeuropa.

Jyske Bank tog redegørelsens påbud til efterretning, og banken har rettet op på de specifikke mangler i håndteringen af porteføljen straks, de blev kendt, skriver Jyske Bank.

Ifølge Jyske Bank er der primært tale om en mindre afviklingsportefølje på aktuelt 210 boliglån, som er etableret før 2012, og som siden 2009 har været administreret fra Danmark.

- De pågældende udenlandske kunder har alene et boliglån og har ikke adgang til betalingskonti eller kort i banken. Jyske Bank vurderer at have et godt billede af kunderne og midlernes oprindelse, skriver banken.

Endvidere noterer banken, at den fysisk har besøgt alle kunder og deres ejendomme, og der er, også før inspektionen, foretaget underretninger på porteføljen på baggrund af den løbende overvågning.

- Banken har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, afslutter Jyske Bank.

Aktien i Jyske Bank ligger mandag ved 15-tiden 3,8 pct. lavere i 421,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯