Jyske Spar/ABG: Anbefaling hæves til "køb" fra "hold"

Udgivet den 12-03-2019  |  kl. 10:55  |  
Arkiv: Foto

Den Jyske Sparekasse har fået hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold" af ABG Sundal Collier. I samme omgang lægger ABG en tier til kursmålet, så det nu lyder på 90 kr.

Det fremgår af en analyse fra finanshuset.

Det er blandt andet med rod i et bedre fjerde kvartal end ventet samt en vurdering af, at Den Jyske Sparekasses forventninger til 2019 er for konservative, der får ABG's analytiker Mads Thinggard til at skrue op for potentialet i banken.

Den 1. marts oplyste Sparekassen om indgåelse af betinget salg af omkring 75 pct. af kapitalandele i Sparinvest Holdings. Og såfremt betingelserne for transaktionen bliver opfyldt, betyder det 84 mio. kr. ekstra i kassen.

- Vi mener, at udsigterne for en stor potentiel gevinst hjalp Den Jyske Sparekasse til at vente udbytte på 25 pct., når kapitalen er opbygget. Vi ser 2022 som det sandsynlige første udbytteår, skriver Mads Thinggard i analysen.

I forbindelse med regnskabet for 2018 meldte Den Jyske Sparekasse ud, at den i 2019 venter et resultat før skat i niveauet 120-140 mio. kr. mod et overskud før skat på 98,3 mio. kr. sidste år.

- Den Jyske Sparekasse handler til en estimeret kurs/indre værdi på 0,43, og det er efter vores mening simpelthen for billigt, skriver analytikeren.

En aktie i Den Jyske Sparekasse stiger 1,6 pct. til 76,29 kr. tirsdag middag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder