Kina kan få sparket fra WTO som følge af IP-tyveri - citat

Udgivet den 22-11-2018  |  kl. 08:41  |  

USA anklager Kina for at stjæle amerikansk intellektuel ejendom op til G20-mødet denne måned. En rådgiver til den amerikanske præsident mener, at Kina kan blive smidt ud af Verdenshandelsorganisationen, WTO.

Det skriver The Independent.

Amerikanske handelsrepræsentanter har offentliggjort en 53-siders rapport, hvori Kina anklages for global spionage, der skal opsamle fortrolige oplysninger. I rapporten anklages Kina også for at anvende urimelige love, der tvinger amerikanske selskaber til at dele deres intellektuelle ejendom med kinesiske konkurrenter.

- Vi gennemførte denne opdatering som et led i administrationens øgede overvågningsindsats og opretholdelse af loven. Opdateringen viser, at Kina ikke har ændret ved sine urimelige og markedsforstyrrende metoder, siger Robert Lighthizer, der står for forhandlinger af handelsaftaler for den amerikanske regering, ifølge The Independent.

En talsmand fra det kinesiske udenrigsministerium udtaler, at USA's repræsentanter bør læse den kinesiske regerings udgivelse fra september, hvori det fremgår, at Kina med fast hånd beskytter intellektuel ejendom.

Kevin Hassett, der er formand for USA's præsidents, Donald Trumps, økonomiske råd, mener, at Kina kan udmeldes af WTO som følge af sagen. Trump-rådgiveren har udtalt, at Kina har "opført sig uartigt", og at WTO har svigtet USA.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder