Kina/SHB: Ser vækstnedgangen fortsætte - trods flere stimulanser

Udgivet den 14-06-2019  |  kl. 10:59  |  

Den kinesiske industri er hårdt ramt af landets handelskonflikt med USA, og der er ikke umiddelbart tegn på, at stimulanser redder landets økonomiske vækst.

Det vurderer seniorøkonom i Handelsbanken Bjarke Roed-Frederiksen, som venter, at nedgangen vil fortsætte den kommende tid.

Fredag viste væksten i industriproduktionen sig at være faldet til 5,0 pct. i maj fra 5,4 pct. måneden før, hvilket seniorøkonomen vurderer er en konsekvens af handelskonflikten med USA, som er eskaleret de seneste måneder.

- I begyndelsen af indeværende år så det ellers ud til, at myndighederne i Kina havde held med at sætte gang i væksten via en række forskellige stimulanstiltag. Således pegede data på et stærkt rebound i marts, men efter opbremsning i april og nu maj konkluderer vi, at rebound'et primært skyldtes sæsonbestemt støj grundet det kinesiske nytår, skriver Bjarke Roed-Frederiksen i en kommentar til tallene.

Handelsbanken tror dermed ikke længere på stimulansdrevet fremgang i Kina.

- Der vil med stor sandsynlighed snart blive annonceret flere stimulanser fra myndighedernes side, men det vil ikke være nok til at undgå fortsat vækstnedgang, især ikke hvis Kina og USA fortsat ikke kan nå til enighed om en eller anden form for aftale i handelsspørgsmålet, vurderer han.

Dagens nøgletal omfattede også en tilbagegang i de faste investeringer i eksempelvis byggeri, infrastruktur og maskiner, mens detailsalget overraskede positivt med en stigning på 8,6 pct. på årsbasis i maj mod 7,2 pct. måneden før.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder