Lægemiddelselskab har svært ved at finde egende patienter til forsøg

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 11:46  |  

Lægemiddelselskabet Initiator Pharma, der ligger Aarhus, havde i tredje kvartal en omsætning på nul - helt som ventet og helt som perioden sidste år.

Driftsoverskuddet før renter og skat (EBIT) blev et underskud på 2 mio. kr., hvilket er en fremgang fra underskuddet på 3,7 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Samtidig landede indtjeningen per aktie på negative 0,08 kr., hvilket også er en fremgang fra de minus 0,21 kr., som posten landede på i tredje kvartal 2018.

Selskabet fik rejst 2 mio. kr. tilbage i september fra Fund Denmark til at fortsætte udviklingen af en af dets lægemiddelkandidater, IPED2015, der er en ny behandlingsmetode mod erektil dysfunktion, som er nedsat evne til at få rejsning af penis.

Allerede i august kunne Initiator Pharma oplyse, at "den kliniske fase 2a-undersøgelse af IPED2015 hos patienter med erektil dysfunktion fortsatte godt, selv om rekruttering af patienter tog lidt længere tid end planlagt."

- Selv om det har taget længere tid end ventet at finde egnede patienter, så er vi sikre på, at vi vil være i stand til at komme med toplinjeresultater fra dette studie før året slutter, siger Claus Olesen, der er administrerende direktør i Initiator Pharma, i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Spotlight❯ 

Relaterede nyheder