Lufthavne følger amerikansk havnestrejke tæt
Danmarks to største lufthavne melder om, at der hurtigt vil kunne ske forandringer på markedet for luftfragt til USA, hvis den amerikanske havnestrejke fortsætter.
Det skriver Finans.
- Havnestrejken i USA er stadig kun et par døgn gammel. Hvis strejken ender med at fortsætte, vil der i løbet af syv til ti dage kunne ske en øget efterspørgsel på blandt andet det netværk af fragtruter og korridorer, som vi tilbyder, fortæller Kaspar A. Nissen, der er senior manager air cargo kommerciel-ansvarlig for luftfragt i Billund Lufthavn til mediet.
I Københavns Lufthavn fastslår Morten Mortensen, chef for ruteudvikling, i et skriftligt svar, at man følger situationen:
- Men vi kan endnu ikke se en påvirkning af de daglige tonnagetal til og fra Nordamerika. Hvis strejken fortsætter, og det begynder at påvirke søfragten med forsinkelser, forventer vi, at nogle eksportører begynder at sende erstatningsforsendelser af sted som luftfragt for at være dækket ind, indtil søfragten når frem.
Børsen skrev forleden, at Novo Nordisk er klar til at sende medicinleverancer med fly for ikke at blive ramt af havnestrejken på den amerikanske østkyst.
STREJKEN BEGYNDTE TIRSDAG
De amerikanske havnearbejdere gik i strejke tirsdag morgen dansk tid, da langstrakte forhandlinger om en ny overenskomst var strandet - og derfor gik havnearbejderne som varslet gået hjem.
Strejken har lammet store dele af den amerikanske østkyst, og de berørte havne har tilsammen en kapacitet på halvdelen af den amerikanske fragt. Men lukkede havne lammer containertrafikken til havs, da der hverken kommer varer ind eller ud af havnene.
Det drejer sig om alle containerhavne fra Houston til Miami samt New York-New Jersey. Og de økonomiske tab for de lukkede havne komme til at løbe op i 3,8-4,5 mia. dollar eller i grove tal 25-30 mia. kr. i døgnet, viser beregninger fra JPMorgan & Chase ifølge Bloomberg.
.\\˙ MarketWire
Tags: Shares❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1185
- næste ›