Lundbeck nedjusterer på grund af nedlukket studie

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 17:31  |  
Lundbeck - Produktion (Piller)

Lundbeck nedjusterer forventningerne til driftsoverskuddet, EBIT, i 2020 til 1,4-1,9 mia. kr. mod tidligere 2,2-2,7 mia. kr.

Det oplyser medicinalselskabet fredag eftermiddag.

Lundbeck har lukket et fase 2a-studie af lægemiddelkandidaten Foliglurax til behandling af Parkinsons sygdom. Og derfor vælger selskabet at nedskrive den fulde værdi af Foliglurax på 100 mio. euro svarende til omkring 750 mio. kr.

- Nedskrivningen vil ikke have nogen indflydelse på den finansielle forventning for omsætning, kernedriftsresultat eller pengestrøm, oplyser selskabet.

Studiet Ambled viste ikke de ønskede resultater, og derfor vælger Lundbeck nu at afslutte det.

- Vi er skuffede over, at Foliglurax ikke viste tilstrækkelig virkning hos patienter, der lever med Parkinsons sygdom. Vi har truffet den vanskelige beslutning at afbryde videreudviklingen af Foliglurax-programmet med henblik på at fokusere på mere lovende projekter, siger Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør, Johan Luthman, om nedlukningen.

Medicinalselskabet vil nu lave yderligere analyser for at forstå Foliglurax-dataene i deres helhed.

- Resultaterne fra studiet vil blive offentliggjort i nær fremtid efter de gældende internationale anbefalinger på området, oplyser selskabet fredag.

Ifølge Lundbeck lider omkring seks mio. mennesker verden over af Parkinsons sygdom.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder