Mærsk-formand om faldende aktiekurs: Transformation tager tid

Udgivet den 10-04-2018  |  kl. 11:38  |  
Maersk

2017 var et hårdt år for Mærsk-aktionærerne, da aktiekursen faldt og ikke kunne følge med det generelle aktiemarked, der var præget af stigninger.

Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, mener, at kursudviklingen skal ses i lyset af den transformation, selskabet er i gang med, hvor de olierelaterede forretningsdele er ved at blive solgt fra, og fremtidens Mærsk skal være en rendyrket transport- og logistikkoncern.

Mærsk-aktien faldt 4 pct. i 2017 eksklusive udbytte, mens det toneangivende C25-indeks til sammenligning steg 12,8 pct.

- I starten af 2018 er vores aktiekurs faldet yderligere 14 pct. Vi må dog ikke glemme, at aktiekursen i dag er 13 pct. højere end tidspunktet i 2016, hvor vi annoncerede vores nye strategi, siger Jim Hagemann Snabe på Mærsks generalforsamling tirsdag i København.

- Det indikerer, at strategien er blevet modtaget positivt af aktionærerne. Tak for det. Det viser samtidig, at der måske var forventning om en hurtig forbedring af vores resultater. Desværre findes der ingen hurtige genveje, siger han.

Mærsk har i løbet af 2017 solgt olievirksomheden Maersk Oil til franske Total og rederiet Maersk Tankers til Maersk Holding.

Der mangler fortsat en løsning for Maersk Drilling og det mindre selskab Maersk Supply Service, hvilket ventes at ske i 2018.

Når de to salg er faldet på plads, vil Mærsk dog ikke være helt ude af olien, da en del af betalingen for salget af Maersk Oil var en aktiepost på 3,76 pct. i Total.

En stor del af pengene fra oliesalgene vil efter planen ryge tilbage til aktionærerne i løbet af 2018 eller 2019.

Det kan være gennem et ekstraordinært udbytte, aktietilbagekøbsprogram eller ved at udlodde Total-aktier.

For 2017-regnskabet kan aktionærerne se frem til et udbytte på 150 kr. per aktie, hvilket er uændret fra året før, og niveauet hænger sammen med, at der fortsat er en del arbejde at gøre i omstillingen.

- Det afspejler, at vi fortsat har et stort arbejde foran os i vores transformation, og at vi gerne vil bibeholde en stærk kapitalposition, siger Jim Hagemann Snabe.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder