Mærsk: Ratebedringer kan blive kortvarige - citat

Udgivet den 12-09-2018  |  kl. 07:24  |  

Andet kvartal og første halvår samlet set gav formentlig mange panderynker hos de fleste containerrederier, der måtte se brændstofpriserne stige, mens de gennemsnitlige rater gik den modsatte vej.

Indtil nu ser der dog ud til at være bedring i tredje kvartal, men man skal ikke glæde sig for tidligt, lyder det fra analysehuset Alphaliner, der vurderer, at overkapacitet og lavere fragtmængder fortsat ville være en stor kæp i hjulet på en vedvarende bedring af fragtraterne.

- Selv om de gennemsnitlige rater er blevet styrket i tredje kvartal, hvilket vil hjælpe rederierne med at genvinde noget af det tabte indtil nu, er det ventet, at det positive momentum vil være kortvarigt. Usikkerhed om containervolumenerne i de kommende måneder har allerede fået rederierne til at annoncere adskillige reduktionstiltag, skriver Alphaliner i sit ugentlige nyhedsbrev.

Og de nedskæringer i kapaciteten, der allerede er gennemført og planlagt, er ifølge Alphaliner noget mere omfattende, end tilfældet var sidste år.

- I den henseende kunne vi meget vel se den oplagte containerflåde nå en kapacitet på 750.000 tyvefondscontainere (teu) ved udgangen af året, skriver Alphaliner.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder