Mærsk trækker sig fra budkrig om DB Schenker: Ser problemer i integration

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 14:01  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk er ikke længere med i budkrigen om den tyske logistikgigant DB Schenker, da den danske koncern har trukket sig.

Det skriver Bloomberg News, og Mærsk bekræfter over for MarketWire.

Nyheden bliver taget særdeles godt imod af aktionærerne, der sender B-aktien op med 4,1 pct. til 12.605 kr.

Beslutningen om at trække sig sker efter en gennemgang af DB Schenkers forretning, der er forløbet over de seneste måneder.

- I sidste ende konkluderede vi, at det ikke ville være det rigtige for vores forretning at købe DB Schenker på nuværende tidspunkt. Det har været en god proces, der har sikret, at vi kunne træffe den bedst mulige beslutning, siger Vincent Clerc, der er topchef i Mærsk, i en meddelelsen.

Gennemgangen er en såkaldt due diligence proces, som altid går forud for køb af virksomheder.

- Vi sagde, at vi ville undersøge muligheden, og det gjorde vi. Vores undersøgelse bekræftede, at DB Schenker er en interessant virksomhed med en omfattende portefølje på logistikmarkedet og med yderligere potentiale til at give muligheder i fremtiden. Men den dybtgående gennemgang identificerede også områder med udfordringer fra et integrationsperspektiv, lyder det videre.

Ifølge Vincent Clerc er Mærsk dog fortsat på udkig efter opkøb, der kan være med til at sikre vækst i logistikforretningen, som er et strategisk vigtigt område.

- Vi arbejder fortsat på at vokse i Europa, herunder Tyskland, og vi ser vores organiske vækst inden for logistik få momentum, siger han.

Også DSV, der har været nævnt som mulig byder, stiger på nyheden. Aktien sendes op med 6 pct. til 1131 kr.

Det danske transportkoncern har dog ingen kommentarer til situationen.

- Vi noterer os udmeldingen, men har ingen kommentarer til eventuelle M&A-processer, oplyser DSV til MarketWire.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯