Maersk Drilling/CEO: Ser udnyttelsesgrad tage til i resten af 2022

Udgivet den 12-05-2022  |  kl. 09:35  |  

Maersk Drilling havde i første kvartal en stille, men fuldstændig ventet, start på året med flere udløbne kontrakter. Riggene er siden gjort klar til opgaver, og for resten af året ventes aktiviteten at stige.

Det siger Maersk Drillings administrerende direktør, Jørn Madsen, i et interview med MarketWire.

Borerigselskabet fik i første kvartal landet nye eller forlængede kontrakter for 357 mio. dollar og har i andet kvartal sikret kontrakter for mere ned 450 mio. dollar.

- Året ser ud til at løbe som forventet i vores guidance. Det er vi ganske okay med, siger topchefen, der allerede ser aktiviteten tage til i andet kvartal.

Maersk Drilling fastholder da også sine forventninger til året om et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster på 210-250 mio. dollar og investeringer for 120-140 mio. dollar, fremgår det af dagens periodemeddelelse.

For resten af året venter Jørn Madsen en udnyttelsesgrad på 73 pct. mod realiserede 68 pct. i første kvartal.

I fjerde kvartal af 2021 varslede Maersk Drilling, at efterspørgslen i den norske Nordsø var ventet lavere. Udviklingen i første kvartal var dog lidt bedre end ventet, fortæller Jørn Madsen.

- Vi har formået at få landet lidt flere kontrakter og fyldt nogle af de huller ud, der var, lyder det.

Den positive udvikling til trods ser Maersk Drilling dog fortsat først efterspørgslen i Norge vende rigtigt tilbage i 2023.

LANGSIGTET POTENTIALE FRA FOKUS PÅ OFFSHORE OG BÆREDYGTIGHED

Maersk Drilling er ikke direkte påvirket af krigen i Ukraine, som ellers har været et trist kendetegn ved årets første kvartal.

- Vi er ikke til stede i hverken Rusland eller Ukraine, så der er ikke en direkte påvirkning for os.

Ruslands invasion af Ukraine har medført en lang række sanktioner på blandt andet den russiske finanssektor, mens også russisk energi er kommet i fokus hos EU.

Det øgede fokus på at rykke energiproduktionen tættere kan smitte positivt af på markedet for offshore-boringer.

- På den lange bane kunne man godt forestille sig et scenarie, hvor landene og regionerne kommer til at få mere fokus på forsyningssikkerhed og på at have energi tæt på, siger Jørn Madsen.

Der kan dog gå flere år, før det får effekt, fortsætter direktøren.

- Det tager typisk olieselskaber 5-20 år, fra de har besluttet sig at gå i gang med et projekt, til de rent faktisk begynder at producere olie.

- Der kommer til at være et meget forøget fokus på fornybare energikilder, men virkeligheden er nok, at der er brug for alle typer energikilder til at dække verdens energibehov, og der kommer olie og gas til at være en del af det, siger Jørn Madsen.

Også lagring af CO2 kan blive mere attraktivt i fremtiden, da det er en måde at bruge fossile brændstoffer uden at have en negativ udledningseffekt, lyder det.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  CEO❯  Shares❯