Mandagens aviser med Chr. Hansen, Danske Bank og Mærsk

Udgivet den 22-10-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KRYPTOVALUTAUDVIKLER HENTER 100 MIO. KR TIL STABIL VALUTA

Voldsomme kursudsving i kryptovalutaer har gjort de digitale valutaer ubrugelige som betalingsmiddel. Nu udvikler dansk iværksætter en stabil kryptovaluta, der følger dollarkursen. Det skal gøre blockchain til noget, normale mennesker og virksomheder kan bruge uden at skulle bekymre sig om volatilitet. (Forside, side 6-7)

PROTEINSELSKAB INDLEDER STOR MILLIONJAGT - IGEN

På trods af forgæves jagt på kapital fra pensionskasser forsøger Unibio, der producerer alternative proteiner til dyrefoder, igen at hente trecifret mio-beløb til at opskalere produktionen. (Side 8)

IT-VIRKSOMHED I SAMARBEJDE MED KAMPFLYLEVERANDØR

En lille dansk it-virksomhed har indgået et femårigt samarbejde med den amerikanske kampflyproducent Lockheed Martin. (Side 10)

SAMRÅD OM ATP-FORBINDELSE TIL STORBANK

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal redegøre for ATP's samarbejde med den australske storbank Macquarie oven på afsløring af fifleri med udbytteskat for milliarder. (Side 12)

DANSK VIRKSOMHED STÅR BAG TEKNOLOGI TIL NFL

Danske Trackman står bag ny teknologi, der gav adgang til millioner af seere i sidste uges NFL-kamp. Teknologien gør det muligt at se fart, højde og længde på et spark - en teknik, der kendes fra golf. (Side 14)

TIL SALG-SKILTE VÆLTER FREM I DE STORE BYER

I København hænger der til salg-skilte på over 44 pct. flere - især mindre - lejligheder end for blot et år siden. Samme tendens ses i Aarhus og Aalborg. Det overrasker Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea. (Side 16-17)

NYE KAPITALKRAV HÆMMER DANSK ERHVERVSLIV

Basel IV-kravene vil ramme virksomhederne hårdt i adgangen til afgørende kapital. Finanssektoren opfordrer regeringen til at skride ind. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

ADVOKATER KAN UNDGÅ TILSYN I HELE KARRIEREN

En knusende kritisk konsulentrapport om kontrollen med landets flere end 6000 advokater slår fast, at tilsynet er mangelfuldt og utilstrækkeligt. (Forside, side 4-5)

TREDJE TOPCHEF PÅ FIRE ÅR SKAL FÅ STYR PÅ LØGISMOSE MEYERS

Jesper Uggerhøj er ny mand i spidsen for Løgismose Meyers, som stadig ikke tjener penge, og som har været ramt af massiv udskiftning i toppen. Opgaven bliver at få madinnovation tilbage på dagsordenen - og at tjene penge. (Side 8-9)

GLOBAL OPVARMNING KAN RAMME CHR. HANSEN

Virksomheden Chr. Hansens høje vækst kan blive torpederet af klimaindsatsen, da det vil ændre forbrugernes adfærd og reducere forbruget af mælkeprodukter og kød. Men ingredienser til vegetabilske råvarer kan være løsningen. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANICA PENSIONS KUNDER FRYGTER FOR DANSKE BANKS PROBLEMEFFEKT

Risikoen for enorme milliardbøder til Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen bekymrer kunder i Danica Pension. De frygter, at der vil blive færre penge til kontorenter. (Forside, side 10-11)

PENGENE STRØMMER IND I KUNSTSTOF-KEMI

Kunststof-Kemi omsatte i seneste regnskabsår for 542 mio. kr. og tjente 56 mio. kr. efter skat - det højeste nogensinde. (Side 3)

TOTAL VIL EROBRE DANSKE EL- OG NATURGASKUNDER

Franske Total, der det seneste år har postet milliarder i nordsøolien, overvejer nu at ekspandere på det danske marked for gas- og eldistribution. Noget, som en række udenlandske energikoncerner tidligere er floppet med. (Side 6-7)

MÆRSK SOLGTE UD - KØBERNE KLAPPER

Mærsk solgte sin andel af et kæmpemæssigt norsk oliefelt, der har vist sig at slå benene væk under olieindustriens forventninger. (Side 7)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder