Mandagens aviser med Nordea, Danske Bank og Carlsberg

Udgivet den 27-12-2021  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ERHVERVSFONDE SKABER MILLIARDER I VÆRDI - MEN FONDSEJE ER UNDER PRES

Erhvervsfonde, der uddeler penge til samfundet, går tilbage. Nutidens ejere vil hellere være rige end godgørende. (Forside, side 6-7)

NORDEA MED PÅ BEGGE SIDER I ARKENS RENTESPEKULATION

Kunstmuseum måtte vinke farvel til 24 års opsparing for at komme ud af swapaftale med Nordea. (Side 2)

WS AUDIOLOGY SNUPPER ØRSTEDS FINANSDIREKTØR

Ørsted skal senest i juni næste år sige farvel til sin finansdirektør, der har fået et nyt job hos WS Audiology. (Side 4)

DANSK ENTREPRENØR FÅR ORDENTLIG LUSSING I ENGLAND

Mens højkonjunkturen i byggeriet boomer, præsenterer Hansen Group et nyt koncernminus. (Side 11)

TILSYNSDIREKTØRER: BANKREGLER ER GÅET FOR LANGT OG SKABER RISICI

Tilsynsdirektør Jesper Berg og norsk chefkollega mener, at bankregler er blevet så komplekse, at de kan øge risici. (Side 15)

NY AKTIE DYKKER PÅ FØRSTE HANDELSDAG

Re-Match forsøgte ad to omgange at komme på børsen. I begge tegningsperioder fik selskabet kritik for værdiansættelsen. (Side 16)

ERFARNE INVESTORER SER 2022 BYDE PÅ STORE UDSVING

Et nyt år nærmer sig, og fire erfarne investorer giver deres bud på aktievejrudsigten og udpeger deres aktiefavoritter for næste år, heriblandt Novo. Især inflation og omikron bliver vigtige pejlemærker for udviklingen. (Side 18-19)

BANKAKTIERNE HAR TAGET REVANCHE I 2021 EFTER SLØJE ÅR

Bankaktierne har opnået et pænt afkast i 2021, og det kan fortsætte ind i 2022, vurderer analytikere og bankekspert. (Side 20)

DANSKE BANK-AKTIEN HALTEDE EFTER BANKINDEKSET I ÅR

Efter flere år med markante kursfald er Danske Banks aktionærer i år blevet belønnet med et positivt afkast på omkring 8 pct. Det er dog langt under afkastet i det danske bankindeks. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

MODEGIGANT UDNÆVNER FØRSTE INDISKE KVINDE TIL TOPPOSTEN

Franske Chanel har udnævnt den indiskfødte Leena Nair til ny topdirektør i et markant fremryk for en branche, der før er kritiseret for en vestlig bias. (Forside, side 2)

CENTRALBANKERNE SKAL TILBAGE TIL INFLATIONSKAMPEN De nye pengepolitiske strategier fra Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve i USA ser ud til at være at tilpasse den gængse manual, der blev brugt til at udkæmpe den sidste krig. Den kraftige inflation på begge sider af Atlanten gør, at centralbankerne igen må koncentrere sig om deres traditionelle rolle. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ÅRENE MED TOCIFREDE AFKAST KAN VÆRE SLUT

Efter tre år i træk med tocifrede aktieafkast skruer aktiestrategerne ned for forventningerne i 2022. (Forside, siden 10-11)

FLERE KENDTE FODBOLDNAVNE INVESTERER I APPEN TONSSER

Store navne fra fodboldbranchen har kastet penge efter den danske app Tonsser. Pengene falder på et tørt sted og skal bruges til at skabe en profitabel virksomhed på sigt, fortæller direktøren. (Side 3)

NYE REGLER FORRINGER BESKYTTELSEN AF WHISTLEBLOWERE

Nye EU-regler risikerer at svække velfungerende whistleblowerordninger, advarer en række toneangivende danske virksomheder. De får opbakning fra Transparency International. (Side 6-7)

CARLSBERG SKAL UDLEVE SIT POTENTIALE UNDER NY FORMAND

Carlsberg har tabt omsætning under coronakrisen, men selskabet har med sin finansielle styrke også været i stand til at udnytte krisen strategisk. Nu skal ledelsen og den ny bestyrelsesformand, Henrik Poulsen, bevise, at de strategiske fordele kan omsættes til konkret indtjening. (Side 12-13)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer