Mandagens internationale avisuddrag med Novo Nordisk og Deutsche Bank

Udgivet den 03-10-2016  |  kl. 08:14  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

TESLA: LEVERINGER STEGET MASSIVT SIDEN SIDSTE ÅR

Den amerikanske elbilproducent Tesla har skruet op for produktionen af både Model S og Model X biler, og har nu leveret 70 pct. flere biler til kunderne i tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Teslas administrerende direktør, Elon Musk, siger produktionen vil stige yderligere, og fastholder forventningen om 50.000 leveringer i andet halvår. (TESLA DELIVERIES RISE 70% IN THIRD QUARTER)

TYSK VICEKANSLER ANGRIBER DEUTSCHE BANK TOPCHEF

Tysklands vicekansler, Sigmar Gabriel, har rettet massiv kritik mod direktøren af den kriseramte Deutsche Bank, efter bankdirektøren har påstået, at bankens krise er et resultat af spekulation i markedet. Vicekansleren siger blandt andet at Deutsche Bank selv har forvandlet spekulation til en forretningsmodel, og indikerer yderligere, at Tysklands største bank måske ikke har stor sympati fra regeringen, i tilfælde af en redningspakke skulle blive nødvendig. (GERMANY'S DEPUTY CHANCELLOR ATTACKS DEUTSCHE BANK CHIEF)

VERDENSBANKEN: ULIGHED FALDET SIDEN FINANSKRISEN

Ifølge en ny undersøgelse af Verdensbanken, der blev offentliggjort søndag, er verden som helhed blevet et mere lige sted i årene efter finanskrisen. De overraskende resultater viser, at dobbelt så mange lande oplever faldende ulighed, som der er lande der oplever stigninger, mens antallet af mennesker, der lever i ekstrem fattigdom, også er faldet. (INQUALITY DECREASED AFTER GLOBAL FINANCIAL CRISIS)

VOLKSWAGEN BETALER MILLIARDER TIL AMERIKANSKE FORHANDLERE

Tyske Volkswagen har med en aftale om at betale 1,2 mia. dollar, eller knap 8 mia. kroner, til 652 amerikanske forhandlere af mærket, afsluttet en af de talrige retssager som forfølger den skandaleramte autogigant. Volkswagen har i alt lagt mere end 130 mia. kroner til side til forlig og sager vedrørende selskabets snyd i udstødningsgas-tests. (VOLKSWAGEN AGREES $1.2BN PAYMENT TO US DEALERS)

GOOGLE LANCERER SMARTPHONES MED EGEN BRANDING

Google lancerer i denne uge de første smartphones med egen brand og design, som del af et større parti af varer tiltænkt direkte konkurrence med rivalerne Apple og Amazon. De nye enheder kommer som resultat af søgegigantens nyoprettede hardware division, der skal hjælpe Google med at stjæle en større del af rivalernes markedsandel. (GOOGLE SET TO LAUNCH BRANDED SMARTPHONES)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

STORBRITANNIEN LOVER SNARLIG EU-EXIT

Storbritanniens premierminister, Theresa May, har udtalt, at regeringen vil aktivere den såkaldte Artikel 50 af Lissabon traktaten, som formelt starter processen af at forlade EU, ved slutningen af marts 2017, og indikerer yderligere, at Storbritannien fuldstændigt vil forlade samarbejdet. (U.K.S'S THERESA MAY PLEDGES TO SET EU DIVORCE IN MORTION BY END OF MARCH)

NOVO NORDISK SATSER PÅ MERE RISIKOBETONET RESEARCH

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk har i årtier fokuseret på forbedringer af basal insulin, men vil nu satse større på det mere komplekse og dyre foretagende at opfinde nye typer insulin. Den nye satsning vil bringe Novo tættere op ad den mere risikobetonede research i den generelle lægemiddelindustri. (NOVO NORDISK BETS ON RISKIER INSULIN RESEARCH)

FACEBOOK KAN OVERHALE GOOGLE OG FÅ AFGØRENDE ROLLE I PRÆSIDENTVALG

Citigroup vurderer, at Facebook i 2016 vil overhale den regerende mester Google som den mest eftertragtede platform at reklamere igennem, efter flere og flere har opdaget det sociale medies særprægede evne til at målrette og skræddersy beskeder til brugerne. Det er især Facebooks rolle som politisk våben der er vokset i forbindelse med årets amerikanske præsidentvalg, som nogle eksperter nu har døbt "Facebook-valget" grundet det sociale medies massive potentiale til at nå vælgerne. (HOW FACEBOOK IS DOMINATING THE 2016 ELECTION)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

DONALD TRUMP HAR POTENTIELT IKKE BETALT SKAT I 18 ÅR

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, har i en længere periode været under massiv kritik for ikke at ville offentliggør sine skattepapirer. Den kontroversielle forretningsmands motivation bag dette er nu tættere på lyset, efter en undersøgelse afslører, at Trump indberettede et tab på 916 mio. dollar i 1995, hvilket gav ham muligheden for ikke at betale skat de efterfølgende 18 år. (DONALD TRUMP TAX RECORDS SHOW HE COULD HAVE AVOIDED TAXES FOR NEARLY TWO DECADES, THE TIMES FOUND)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

REYKJAVIK VIL VÆRE C02-NEUTRAL INDEN 2040

Den islandske hovedstad, Reykjavik, planlægger at reducere dens CO2-udledning til 0 inden 2040. Det skal ske gennem en række nye tiltag, som bedre offentlig transport, cykelstier og et øget fokus på at centralisere byen. (REYKJAVIK: THE GEOTHERMAL CITY THAT AIMS TO GO CARBON NEUTRAL)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

BRITISKE SELSKABER VENTER VÆKST I SIDSTE KVARTAL

En undersøgelse af 800 private selskaber fortaget af interesseorganisationen CBI viser, at britiske selskaber forventer stærk vækst de næste tre måneder, på trods af Storbritanniens vedvarende forhandlinger om betingelserne for udtrædelsen af EU-samarbejdet. (FIRMS EXPECT SURGE IN ECONOMIC ACTIVITY AMID CALLS FOR GOVERNMENT TO OUTLINE CLEAR BREXIT STRATEGY)

/ritzau/FINANS

Christoffer Cirillo +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

18:00 Svensk batteriproducent skærer ned på ambitionerne og skal fyre
17:58 Europa/aktier: Tilbage i fremgang efter en hel uge med fald
17:32 Boozt skal endnu en tur gennem retten - norsk skattevæsen anker igen dom
17:24 Zealand Pharmas fedmemiddel viser gode takter i fase 1b-forsøg med højere doser
17:20 Mandagens obligationer: Indedende renteløft udlignet over eftermiddagen
17:09 Mandagens aktier: Zealand i slutspurt i generelt positivt marked
16:56 Vestas bør få flere amerikanske ordrer vurderer analytiker efter historisk havvindordre
16:30 Roche er i modvind på fedmekandidat
15:57 USA/åbning: Positiv start på ugen efter fredagsflop
15:36 Tyske ansatte i vindmøllesektoren vil sikres mod unfair kinesisk konkurrence
15:08 Vestas skal for første gang levere havvindmøller til USA
14:29 Baltic Dry-indekset stiger med 0,9 pct. på ugens første dag
14:15 USA/tendens: Op på hesten igen
14:09 Svensk regering gør klar til mpox-vaccine fra Bavaian for op til 98 mio. kr.
14:00 Arbejdsgivere og ansatte i techindustrien i USA delt mellem Harris og Trump
13:18 Obligationer/middag: Fastholder indledende rentehop efter fredagens fald
13:12 Europa/aktier: Britisk betting-virksomhed topper den europæiske handel
11:46 Aktier/middag: Revanche til Rockwool bidrager til positiv ugestart efter mismodig fredag
11:36 Chefanalytiker: ECB's fremtidssignaler bliver det mest interessante på torsdagens rentemøde
11:09 Fransk computerspilproducent daler til laveste niveau i ti år - nye titler skuffer