MHI Vestas-rival sender 10 MW-mølle på markedet

Udgivet den 16-01-2019  |  kl. 09:26  |  

MHI Vestas' største rival, Siemens Gamesa, er nu klar til at følge i hælene på det dansk-japanske selskab med en havvindmølle med en kapacitet på 10 megawatt (MW).

Onsdag morgen løfter selskabet sløret for nylanceringen, som vil blive installeret som prototype i år og være klar til installation i stor stil i 2022.

Med lanceringen følger Siemens Gamesa i hælene på MHI Vestas, der i september 2018 opgraderede sin V164-mølle til en kapacitet på 10 MW sidste år. Også her skal der en prototype op i løbet af 2019, mens den mølle til gengæld kan være klar til store projekter i 2021.

Konkurrenterne GE og Senvion arbejder til gengæld begge på møller med kapaciteter på 12 MW eller mere.

KAPLØB MELLEM RIVALER

Kapløbet har løbende været kommenteret af de forskellige mølleproducenter, og MHI Vestas-ledelsen lagde ikke skjul på, at det dansk-japanske selskab følte sig foran feltet.

- Jeg ved godt, at de andre har meldt ud, at de arbejder på 10 eller 12 MW, men vi har jo aldrig set det. Vi prøver at sige, at vi er de første, der kommer med en tocifret mølle. Så vi har sat en milepæl, og så venter vi bare på at se, hvad alle de andre kommer med, sagde teknologidirektør Torben Hvid Larsen fra MHI Vestas i et interview med Ritzau Finans i september.

Siemens Gamesa, som i mange år har haft førertrøjen på, når det gælder om at levere vindmøller til offshore-sektoren, mente ved den lejlighed ikke overraskende, at der er andre faktorer, der er vigtigere.

- For os handler det ikke om at være de første med en tocifret mølle. Det kunne vi have gjort tidligere, hvis vi ville. Vi vil være dem med den bedste "business case" for kunderne, sagde Siemens Gamesa-topchef Marcus Tacke som replik.

Siemens Gamesa-møllen får en rotordiameter på 193 meter - med vinger på 94 meter hver - og kan producere op til 30 pct. mere energi om året end den nuværende topmølle hos det spansk-tyske selskab, 8,0-167-modellen.

Selskabet fortsætter med at satse på gearløse møller, og mange af komponenterne i den nye mølle vil også være de samme som i den tidligere generation, skriver selskabet.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder