Moderna-studie med vaccinekandidat viser potentiel længerevarende effekt

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 06:41  |  

Amerikanske Moderna kunne sent torsdag aften dansk tid meddele, at selskabets bud på en coronavaccine kan have potentielt længerevarende effekt.

I et fase 1-studie med vaccinekandidaten har det vist sig, at deltagerne fastholdt høje niveauer af antistoffer i 119 dage efter den første vaccination og 90 dage efter den anden vaccination.

Resultaterne har samtidig vist sig at være konsistente i alle aldersgrupper fra 18 år til over 71 år.

Studiet, der er blevet publiceret i det medicinske tidsskrift New England Journal of Medicine, var ledet af det amerikanske Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme (NIAID).

- Disse data giver os yderligere optimisme i forhold til en forventning om, at det høje effektivitetsniveau, der for nylig er blevet demonstreret i vaccinen, kan være holdbart, siger Tal Zaks, underdirektør i Moderna, i en meddelelse.

Moderna har i løbet af de seneste dage ansøgt om at få sin coronavaccine godkendt til nødbrug i USA, Europa og Canada.

I torsdagens meddelelse gentager selskabet samtidig forventningen om at kunne have omkring 20 mio. doser klar i USA i slutningen af 2020.

Derudover venter Moderna at have mellem 100 mio. og 125 mio. doser klar på verdensplan i første kvartal af 2021, hvoraf 85-100 mio. vil være til USA, mens 15-20 mio. vil være uden for USA.

Samlet venter Moderna at kunne producere mellem 500 mio. og 1 mia. doser på verdensplan i 2021.

Aktien steg 10 pct. på børsen i USA torsdag og dykkede efterfølgende 0,9 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder