Nasdaq er ude af bjørnens kløer

Udgivet den 18-02-2019  |  kl. 06:35  |  

Aktierne på teknologitunge Nasdaq steg fredag med 0,6 pct. og er dermed gået op seks dage i streg. Gennem ugen har markedet vundet 2,4 pct.

Mere signifikant er aktierne på Nasdaq også steget med 20,7 pct. siden den seneste bund juleaftensdag efter otte uger i træk med fremgang. Indekset lukkede fredag i 7472,41 point, mens handlerne i USA tog på juleferie i niveauet 6192,92 point.

Aktierne på Nasdaq er dermed undsluppet bjørnens kløer og i stedet gået ind i et bull-marked.

Fremgangen har ifølge The Wall Street Journal været hjulpet på vej af regnskaber fra teknologiselskaberne, som har været bedre end frygtet, ligesom forhåbninger om en handelsaftale og aftagende frygt for stigende renter også har skubbet til udviklingen.

- Investorerne indser, at tingene ikke er så slemme i teknologi, som de troede, at de var, siger Dan Morgan, seniorporteføljemanager hos Synovus Trust Co. til avisen.

Nasdaq-indekset nåede i slutningen af august sit hidtil højeste niveau i 8109,69 point, men faldt ind i et bear-marked i december, da det tre dage inden jul lukkede i 6332,96 point. det var lige i kølvandet af, at den amerikanske centralbank to dage forinden hævede sin rente for fjerde gang i 2018, og hvor formanden for banken, Jerome Powell, skræmte investorerne, ved at fortælle, at bankens reduktion af dens balance var på "autopilot".

Federal Reserve ejer for tiden amerikanske stats- og realkreditobligationer for omkring 4000 mia. dollar og har siden oktober 2017 løbende nedbragt den beholdning og altså tage likviditet ud af markedet ad den vej - mens banken sideløbende og med samme effekt har løftet renten.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder