Nordea: Amerikanske regnskaber har været opløftende læsning
Den amerikanske regnskabssæson lakker mod enden, og godt ni ud af ti af selskaberne i S&P 500-indekset er kommet med friske opgørelser. Samlet set har det været opløftende læsning uden at være prangende.
Det mener Nordeas seniorstrateg, Tine Choi.
- Regnskabstallene har generelt været bedre end ventet, men forventningerne var også på et meget lavt niveau og ændrer ikke på, at mere end halvdelen af sektorerne har haft negativ indtjeningsvækst. Men der er bedring på vej, lyder hendes konklusion på de mange amerikanske regnskaber.
Men lettelses suk er ikke blevet afløst af smil, da faktum er, at indtjeningsvæksten samlet set er faldet med cirka 7 pct. i forhold til samme periode sidste år.
- Syv ud af 11 sektoren oplever indtjeningsfald, mens blot tre har fremgang på bundlinjen. Værst er det ikke overraskende gået for energisektoren, som oplever et indtjeningsfald på 107 pct., mens råvare- og finanssektoren følger trop med indtjeningstal på henholdsvis 12 og 14 pct., skriver hun om regnskaberne.
BANKERNE LIDER
Uden for råvarer- og energisektoren har bankerne måtte se indtjeningen falde med hele 12 pct. i forhold til første kvartal 2015. Og ifølge seniorstrategen er turbulensen på finansmarkederne i årets første seks uger den værste start på et nyt år i et årti.
Tine Choi peger dog på, at nettorentemarginerne for første gang i 15 kvartaler viser fremgang, og at udlånsvæksten fortsætter de senere kvartalers fremgang. Og det varsler umiddelbart godt for indtjeningen fremadrettet.
- Også mere generelt er der spirende tegn på, at tingene vil udvikle sig mere positivt i årets andet kvartal. Det vigtige ISM-indeks for fremstillingssektoren er vendt rundt og krøbet op på den rigtige side af skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang. Det peger mod en tiltagende økonomisk vækst og industriaktivitet de kommende måneder, og det er præcis det, der skal til, for at virksomhederne igen kan øge indtjeningen, skriver hun i en gennemgang af den amerikanske regnskabssæson.
Forventningerne fra analytikerne peger op i forhold til de kommende kvartaler. Men man skal helt frem til tredje kvartal, før forventningerne til indtjeningsvæksten er tilbage i positivt terræn.
/ritzau/FINANS
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1180
- næste ›