Nordea forlænger pause for betaling af lån for mindre virksomheder

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 14:50  |  
Arkiv: Foto

Nordea vil i det næste halve år tilbyde små og mellemstore virksomheder at sætte deres banklån på pause. Dermed er perioden sat op fra de tre måneder, som Nordea oplyste den 13. marts - til nu et halvt år.

Forlængelsen gælder i alle nordiske lande.

- Konsekvenserne af corona-epidemien bliver stadig mere mærkbare for store dele af erhvervslivet. Derfor har Nordea besluttet at udvide den ydelsesfrie periode til seks måneder således, at vi udover at tilbyde seks måneders afdragsfrihed på realkredit via kassekredit, nu også giver seks måneders henstand på andre banklån, bankfaciliteter og leasing, siger Bjørn Bøje Jensen, bankdirektør med ansvar for erhvervskunder i Nordea Danmark, i forbindelse med forlængelsen.

Forlængelsen er kommet i stand, da banken vil "sikre virksomhederne arbejdsro - så den ydelsesfrie periode ikke slutter midt i den nordiske feriesæson," oplyser Nordea.

- Det er stadig meget vanskeligt at vurdere varigheden af epidemien, men sandsynligvis er den ekstraordinære situation ikke ovre til den tid, og kunderne vil derfor kunne stå over for likviditetsproblemer midt om sommeren. Det undgår vi forhåbentlig med udvidelsen til en seks måneders ydelsesfri periode, siger Bjørn Bøje Jensen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder