Nordea: Milliarderne ruller ned over aktionærerne

Udgivet den 21-04-2016  |  kl. 17:44  |  

Der er samlet godt 44 mia. kr. i posen til aktionærerne i dette års udbyttesæson, viser en opgørelse fra Nordea. Øverst på listen over udbyttebetalere ligger Novo Nordisk.

- Milliarderne triller i disse uger ind på investorernes konti, og de danske børsnoterede selskaber er igen i år klar med de store checkhæfter til aktionærerne. Samlet set udbetaler selskaberne i det danske KAX-indeks (Københavns totalindeks, red.) 44,3 mia. kr. i år med medicinalgiganten Novo Nordisk i spidsen, fortæller Tine Choi, seniorstrateg i Nordea.

Novo udbetaler i alt 12,9 mia. kr. til sine aktionærer, Danske Bank sniger sig op på 8 mia. kr., mens A.P. Møller-Mærsk sammenlagt udbetaler 6,5 mia. kr. Både Pandora og Vestas har en samlet udbyttebetaling på 1,5 mia. kr.

Tine Choi pointerer, at udbytterne er en naturlig og integreret del af aktieinvesteringer, og at investorer derfor bør bruge dem til at geninvestere.

- Udbytterne er en kærkommen lejlighed til at se sin portefølje igennem og få den justeret. Året har været særdeles turbulent, og det kan være, at nogle investorer skal have justeret deres beholdning af enten aktier eller obligationer, siger Tine Choi.

Hun påpeger, at mange danske investorer har en meget stor andel danske aktier i porteføljen. Derfor kunne udbytterne samtidig være en anledning til at se ud over landets grænser og få spredt risikoen ud ved at investere i europæiske eller globale aktier, mener hun.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder