Novo: FDA-melding til partner lover godt for køreplan for Wegovy

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 11:36  |  
Arkiv: Foto

En ny tilbagemelding fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til Novo Nordisks belgiske underleverandør, Catalent, lover godt for medicinalselskabets plan om at kunne levere alle doser af fedmemedicinen Wegovy omkring årsskiftet.

Det skriver Børsen.

FDA har bedt Catalent om at ordne de udfordringer, der blev opdaget i august, men myndighederne ser ikke ud til at ville kræve, at produktionen stoppes, hvilket har været en bekymring i aktiemarkedet trods Novos forsikringer om, at tidsplanen ville holde.

- Det fjerner risikoen for, at myndighederne griber ind, inklusive muligheden for et advarselsbrev, der ville resultere i flere problemer med forsyningen, skriver Peter Verdult, medicinalanalytiker i storbanken Citi, i en kommentar ifølge Børsen.

Selv fastholdt Novo i forbindelse med sit seneste kvartalsregnskab i oktober, at det regner med at vende tilbage med alle doser på det amerikanske marked mod slutningen af i år og vil have kommercielle aktiviteter i fuld gang, når kalenderen viser 2023.

Novos leveringsproblemer opstod kort før jul sidste år, hvor Catalent kom i de amerikanske sundhedsmyndigheders søgelys på grund problemer forbundet med "god fremstillingspraksis" på en fabrik i Europa. Underleverandøren måtte derfor midlertidigt stoppe produktionen, men den kom op at køre igen i løbet af foråret.

Siden har Catalent produceret til lager.

Imidlertid fik Catalent igen påpeget fejl af de amerikanske sundhedsmyndigheder i efteråret i et såkaldt "483 letter", og det fik efterfølgende blandt andet børshuset Jefferies til at spekulere i, at Novos planlagte relancering af Wegovy i starten af 2023 kunne være i fare. Men dette ser altså ikke ud til at være tilfældet.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/novo-nordisks-belgiske-hovedpine-...

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯