Novo Nordisk får godkendt oral Semaglutid i USA

Udgivet den 20-09-2019  |  kl. 17:11  |  

Novo Nordisk har fået godkendt sin diabetespille, oral Semaglutid, i USA. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Oral Semaglutid vil blive markedsført under navnet Rybelsus. Det bliver det første GLP-1-middel i pilleform på det amerikanske marked. De øvrige GLP-1-midler på markedet, herunder Novos Victoza og Ozempic, kommer begge i injektionsform.

- Patienter ønsker effektive behandlingsmuligheder til diabetes, som er minimalt forstyrrende i forhold til deres livsførelse, og FDA byder udviklingen af nye behandlingsmuligheder, der kan gøre det nemmere for patienterne at kontrollere deres sygdom, velkommen, siger Lisa Yanoff, fungerende direktør for FDA-divisionen, der har ansvar for godkendelsen.

På aktiemarkedet er Novo-aktien efterfølgende steget og er gået på weekend med en gevinst på 2,6 pct. til 358,50 kr. Inden meddelelsen lå Novo i 354 kr.

ANALYTIKERE SPÅR MILLIARDSALG NÆSTE ÅR

Analytikere ser store muligheder for pillen, da Novo vil kunne angribe et nyt område af diabetesmarkedet.

Hidtil har Novos insulin og GLP-1-produkter således været til injektion, men en meget stor del af markedet udgøres af diabetespiller, såsom amerikanske Mercks Januvia og Jardiance fra Boehringer Ingelheim og Eli Lilly, som Novo nu kan udfordre med sin pille.

Allerede næste år spår analytikere ifølge Bloomberg, at Rybelsus når et salg på 1,8 mia. kr. stigende til 6,8 mia. kr. i 2021 og yderligere til 12,3 mia. kr. i 2022.

GÅR EFTER ANDEL AF KÆMPE PILLEMARKED

Og selv om selve godkendelsen i høj grad har været ventet i markedet, så er det alligevel en særdeles god nyhed, konstaterer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

- Det er rigtigt, rigtigt vigtigt for Novo Nordisk. Det er et middel, som adresserer et marked for diabetespiller på sammenlagt 200 mia. kr., som Novo i øjeblikket ikke har andel i, siger han til Ritzau Finans.

Han spår selv et muligt topsalg for Rybelsus på 38 mia. kr.

Pillen har Novos fase 3-forsøg blandt andet vist bedre effekt end både Januvia og Jardiance, der tilhører lægemiddelklasserne DPP-4 og SGLT-2.

- Alene de nyere lægemiddelklasser som DPP-4 og SGLT-2 omsætter for næsten 100 mia. kr. om året.

- Så det er helt bevidst, at Novo har målt sig op imod Januvia og Jardiance, da man gerne vil chippe ind i den del af det orale marked. Det drejer sig 17 pct. af type 2 diabetikerne, der gør brug af de her to klasser. Det er lige nøjagtig det marked på 100 mia. kr., man gerne vil have del i, vurderer Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder