Novo: Saxenda forbedrer BMI og kropsvægt hos unge med fedme

Udgivet den 01-04-2020  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisks fedmemiddel Saxenda har i et fase 3-studie vist, at det forbedrer BMI-tallet og reducerer kropsvægten hos unge med fedme.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Novo Nordisk tirsdag aften.

Studiet omfattede unge i alderen 12-18 år, som fik Saxenda, eller Liraglutide, i doser af 3 milligram om dagen, og det nåede sit primære endemål ved efter 56 ugers behandling at demonstrere en overlegen reduktion i BMI, oplyses det.

Patienter, som modtog Saxenda så en reduktion i BMI på 4,29 pct., mens de, som fik placebo, faktisk fik konstateret en stigning på 0,35 pct.

Ydermere havde 43,3 pct. af Saxenda-patienterne en BMI-reduktion på 5 pct. eller mere mod 18,7 pct. i kontrolgruppen, mens 26,1 pct. af Saxenda-modtagerne oplevede et fald på mere end 10 pct. Her var tallet på 8,1 pct. i placebo-gruppen.

Studiet viste ingen nye sikkerhedshændelser, og bivirkningerne var på niveau med de tilsvarende hos voksne.

- De fleste unge med fedme vil sandsynligt også lide med fedme som voksne og har øget risiko for at udvikle andre vægtrelaterede sygdomme, hvorfor det er så vigtigt tidligt at adressere vægtbehandling og støtte, siger dr. Aaron Kelly, professor i børnemedicin og meddirektør i Center for Pediatric Obesity Medicine ved universitet i Minnesota, i meddelelsen fra Novo Nordisk.

Studiets resultater vil blive præsenteret på Endo 2020-konferencen i San Francisco, og det vil desuden blive udgivet i en tillægsudgave af Journal of the Endocrine Society.

Fase 3-studiet omfattende de unge patienter er et krav fra både de amerikanske og de europæiske sundhedsmyndigheder med henblik på at demonstrere sikker og virksom behandling hos børn og unge. Saxenda er allerede godkendt til behandling af fedme hos voksne patienter.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder