Novos ærkerival har sat fuld skub på udviklingen inden for svær overvægt

Udgivet den 14-06-2024  |  kl. 08:16  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisks store rival Eli Lilly har sat alt ind på at fastholde sit greb om det hastigt voksende marked for medicin til behandling af svær overvægt. Det er budskabet fra Eli Lillys topchef David Ricks i et interview med Wall Street Journal.

Ricks er fast besluttet på, at undgå samme fejl, som Eli Lilly begik årtier tilbage, hvor selskabet stod med supersællerten Prozac mod depression, men undlod at investere nok i forskning og udvikling på området.

Han skubber derfor på for, at Lilly udvikler nye lægemidler til behandling af svær overvægt ud over Zepbound, der konkurrerer med Novos Wegovy.

Ifølge Wall Street Journal vil Lillys topchef gerne have en efterfølger klar så hurtigt som muligt.

Blandt andet arbejder Lilly med at udvikle GLP-1-medicin i pilleform. Det drejer sig om lægemiddelkandidaten Orforglipron, der måske kan medvirke til at løse Lillys udfordringer med at opskalere produktionen af Zepbound, så den massive efterspørgsel efter vægttabsmidlet kan blive mødt.

Ricks har desuden forhåbninger til en ny lægemiddelkandidat ved navn Retatrutid, som er i den afsluttende kliniske udviklingsfase 3 og, om alt går vel, kan få markedsføringstilladelse om få år.

- Den har stærk effekt på visceralt fedt (fedt mellem organerne, red.) og fedtlever og andre former for svær overvægt, der er svære at behandle. Resultatet er, at man taber endnu mere vægt end med Tirzepatid (Zepbound), siger David Ricks til Wall Street Journal.

I alt har Lilly seks lægemiddelprojekter inden for svær overvægt.

- Nogle af dem vil virke, og andre vil ikke.

- Men jeg tror, at vi virkelig vil se, at sygdomme bliver håndterbare, når vi har mange måder at angribe dem på. Og det investerer vi massivt i, siger Ricks til Wall Street Journal.

Link til originalartikel: https://www.wsj.com/health/pharma/david-ricks-eli-lilly-ceo-a67f90d7?mod...

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯