Novozymes/CEO: Der er lyspunkter i regnskabet

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 09:30  |  

Novozymes kommer til at stå helt stille eller falde tilbage i år både på organisk salgsvækst og på overskuddet - men topchef Peder Holk Nielsen er alligevel ikke helt utilfreds.

- Forretningen går faktisk rigtigt godt, og nogenlunde som vi havde forudset. Bortset fra - og så kommer der et par ordentlige undtagelser - oversvømmelser i USA og ethanol og AG-sektoren (landbrugssektoren, red.) generelt, siger Peder Holk Nielsen til Ritzau Finans i forbindelse med, at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Der var ikke meget nyt i tallene, da Novozymes allerede 9. oktober kom med en nedjustering. Den gælder forsat ved dagens regnskabsaflæggelse.

Topchefen peger blandt andet på, at divisionen Vaskemidler er tilbage på vækstsporet. I tredje kvartal var den organiske salgsvækst på 5 pct. mod 0 pct. i tredje kvartal sidste år.

- Der er rigtig mange lyspunkter i det her. Men det er klart, at det overdøves fuldstændig af, at vi først kommer med en nedjustering i foråret, der primært er relateret til forårets oversvømmelser i USA, som satte bioenergi og i nogen grad stivelsesforretningen fuldstændig i stå, siger Peder Holk Nielsen.

- Og så nu her, hvor der kom endnu en, fordi bioethanol i USA i den grad bare kører nedad i september, hvilket vi ser fortsætte i de kommende måneder, siger han.

Nogle af selskabets store kunder, der producerer bioethanol, ligger 15 pct. under den normale produktion:

- Det giver helt naturligt en reduktion i vores salg til dem, og det har vi altså ikke nok buffer til at kunne klare det, siger direktøren.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder