Nvidia haler ind på Apple: Ligger til at stige for syvende dag i streg

Udgivet den 08-03-2024  |  kl. 14:10  |  

Nvidia ligger fredag til at åbne med en stigning på 2,8 pct. til 952,30 dollar. Dermed er der udsigt til den syvende dag i streg med fremgang for verdens største chipselskab, der bare i år har lagt mere end 1000 mia. dollar svarende til 6820 mia. kr. til markedsværdien.

Markedsværdien har med torsdagens rekordlukkekurs i 926,69 dollar nu nået 2316 mia. dollar, hvilket er nok til en tredjeplads over verdens største selskaber målt på markedsværdi.

Nvidia aflagde for godt to uger siden et imponerende regnskab, der overgik de tårnhøje forventninger i markedet drevet af en enorm efterspørgsel på chips til at drive kunstig intelligens.

Det sendte efterfølgende aktien op med 16,4 pct. til 785,38 dollar og af de efterfølgende ti handelsdag har kun to været i rødt.

Med en kursfremgang siden nytår på 87 pct. haler den Santa Clara-baserede chipkæmpe hurtigt ind på Apple, der har tabt 12,2 pct. i samme periode og også har måttet opgive førstepladsen til Microsoft.

Apple havde torsdag en markedsværdi på 2610 mia. dollar, mens Microsofts er på 3040 mia. dollar. Til sammenligning ligger danske Novo Nordisk på en 12. plads med en markedsværdi på 607 mia. dollar.

KURS TÆT PÅ 1000 DOLLAR KAN FØRE TIL AKTIESPLIT

Opturen for Nviidia-aktien til en kurs per aktie, der svarer til mere end 6000 kr., har også fået flere til at spekulere i, at chipkæmpen snart vil annoncere endnu et aktiesplit.

- Sandsynligvis i løbet af det næste år eller deromkring forventer jeg, at aktien vil splitte, og det ville være i stand til at få nogle små detailinvestorer ind i aktien, hvor de mener, den er uden for rækkevidde lige nu, siger Ken Mahoney, chef for Mahoney Asset Management, ifølge Bloomberg News.

Begrundelsen Nvidia gav for aktiesplittet i 2021, hvor aktien steg til omkring 750 dollar, var "at gøre aktieejerskab mere tilgængeligt for investorer og medarbejdere".

Aktiesplit er et kosmetisk træk, der generelt bliver godkendt for at tiltrække mindre investorer.

Handlingen reducerer aktiekursen ved at omfordele mængden af egenkapital over et større antal aktier, men ændrer ikke noget ved de underliggende forhold eller værdiansættelse.

- Jeg er altid af to sind, siger Mike Sansoterra, investeringschef hos Silvant Capital Management, og tilføjer, at aktiesplit på den ene side ikke betyder meget, fordi de ikke ændrer noget ved en virksomheds værdi.

- Men på den anden side kan detailinvestorer psykologisk godt lide at købe ting, der koster 30 dollar i stedet for 300 dollar, siger han, og fortsætter:

- De fortæller sig selv, at det er billigere, selv om det absolut ikke er billigere.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder