Nyt Coloplast-studie taler for Luja som premiumprodukt mener Sydbank

Udgivet den 31-03-2023  |  kl. 11:32  |  
Arkiv: Foto

Coloplasts succesfulde kliniske studie med engangskatetret Luja modtages positivt af Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

Foruden at hæfte sig ved Coloplasts indfrielse af endepunkterne i det kliniske studie noterer senioranalytikeren også, at det er ny praksis, at medicoselskabet foretager kliniske studier af sit udstyr.

Coloplast offentliggjorde fredag morgen et klinisk studie med sit nye intermitterende engangskateter Luja, som opnåede tæt på ingen flow-stop sammenlignet med cirka ét hos konkurrenten Hollisters Vapro-kateter, fuldstændig blæretømning i frit flow i 90 pct. af kateteriseringerne sammenlignet med 52 pct. hos konkurrenten samt 74 pct. mindre risiko for blod i urinen sammenlignet med Vapro.

Luja anvender Micro-hole Zone Technology, hvilket betyder, at katetret er produceret med mere end 80 mikrohuller sammenlignet med to kateterøjne i Hollisters Vapro.

At Coloplast indfrier både primære og sekundære endepunkter taler for, at Luja kan sælges til en højere præmie, og at teknologien bag kan anvendes til udviklingen af nye produkter.

- Jeg tror, at det er noget, man vil kigge meget mere ind til, og det er også mit indtryk fra selskabet, når man udvikler nye produkter, siger Søren Løntoft Hansen.

- Det kommer også an på, hvad udfaldet bliver fra studiet. Kommer Luja ind i en anden kategori end andre katetre - for eksempel som premiumprodukt. Udover at man har positive data, bliver det også spændende at se, hvordan det bliver betragtet af dem, der skal betale for det, fortsætter senioranalytikeren.

Coloplast meddelte ved lanceringen af Luja, at katetret ventes at blive lanceret i en højere prisklasse. Det nøjagtige niveau er dog endnu ukendt, men dataene fra studiet understøtter, at Coloplast kan tage en merpris for Luja, lyder vurderingen i Sydbank.

NYT MED KLINISKE STUDIER

At Coloplast gennemfører et klinisk studie for at demonstrere Lujas egenskaber er ny praksis, påpeger Søren Løntoft Hansen.

- Interessant, at man gennemfører kliniske studier for medicoudstyr inden for Coloplasts forretningsområder for at demonstrere, hvad produkterne kan i forhold til andre produkter, og for at sikre, at produkterne bliver betragtet som premiumprodukter, siger han.

Den nye tilgang efterlader også en del hen i det uvisse - blandt andet hvordan myndighederne og selskabets peers forholder sig til studiet.

Uklarheden kan samtidig være årsag til, at aktien i Coloplast måtte tage ekstra tilløb fredag, før stigningerne for alvor indfandt sig.

Aktien stiger fredag formiddag 0,9 pct. til 905,20 kr. efter en blandet åbning med beherskede udsving.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯