Obligationer/åbning: Investorerne er afventende forud for rentemøder

Udgivet den 22-07-2019  |  kl. 08:53  |  

Centralbankerne i Europa og USA styrede i høj grad de finansielle markeder i slutningen af sidste uge, og også i denne uge vil rygter om og forventningerne til både Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske pendant, Federal Reserve, være i fokus.

Investorerne på det danske obligationsmarked kan muligvis også have svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på i løbet af de næste uger, hvor centralbankmøder er de helt store punkter på dagsordenen.

Mandag morgen starter investorerne stille ud på det danske obligationsmarked, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation starter uændret i minus 0,28 pct. Fredag rykkede renten heller ikke på sig.

Det gjorde den til gengæld i USA, hvor kommentarer fra et medlem af den amerikanske centralbank fredag aften var med til at løfte renten på de amerikanske statsobligationer, men rygter om kommende lempelser i ECB trækker i den anden retning.

RYGTER OM NYE ECB-OPKØB KAN RYKKE RENTEN

Fredag skrev det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel, at chefen for ECB, Mario Draghi, har planer om at genstarte centralbankens opkøbsprogram af statsobligationer for nye penge i november for at støtte en skrøbelig europæisk økonomi.

Ifølge Reuters citerede nyhedsmagasinet anonyme kilder, og ifølge Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker hos Sydbank, øger det spændingen frem mod rentemødet i ECB torsdag i denne uge.

- Historien bygger på unavngivne kilder i ECB. Det følger den fremgangsmåde, som ECB tidligere har brugt for at informere investorerne om nye tiltag, skriver han i en kommentar og fremhæver, at det var småt med detaljer i nyheden.

- Ikke desto mindre har det øget spændingen frem mod rentemødet i ECB på torsdag. Det har også været medvirkende til, at vi nu har justeret vores forventninger til ECB i den resterende del af året. Vi venter nu en pakke af både rentenedsættelse og nye opkøb, lyder det fra chefanalytikeren.

CENTRALBANKTALER I FOKUS I USA

Den amerikanske centralbank tiltrak sig også igen opmærksomhed fredag, hvor James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, fortalte, at han hælder til en rentenedsættelse på 25 basispoint ved juli-mødet baseret på de nøgletal, han har set indtil nu.

Udtalelserne kom, dagen efter at John C. Williams, chef for Federal Reserves afdeling i New York, i en tale sagde, at centralbankerne skal reagere hurtigt på tegn på en nedadgående økonomi i et lavrentemiljø som det nuværende.

Det blev opfattet meget dueagtigt blandt handlerne, hvor dele af markedet i en periode skruede forventningerne om en rentenedsættelse på mere end 25 basispoint ved Federal Reserves næste rentemøde i slutningen af juli i vejret.

Fredag nedtonede James Bullard i sin tale behovet for kraftige lempelser fra centralbanken i sin tale, og det sænkede igen straks forventningerne i markedet til en større rentenedsættelse i juli.

Mandag er nøgletalskalenderen stort set tom. Investorerne får dog nyt om udviklingen i beskæftigelsen i Danmark i maj, og i løbet af eftermiddagen offentliggøres nye tal for aktivitetsindekset fra Chicago Fed.

Investorerne vil dog også væbne sig med en vis grad af tålmodighed frem mod de kommende rentemøder i Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve henholdsvis torsdag i denne uge og onsdag i næste uge.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder