Obligationer/åbning: Mindre rentefald fra morgenstunden

Udgivet den 30-04-2014  |  kl. 08:47  |  

Det danske obligationsmarked er åbnet roligt med mindre rentefald onsdag morgen. Fokus er rettet mod et par vigtige nøgletal i løbet af dagen i form af blandt andet inflationstal for eurozonen og den månedlige meddelelse fra den amerikanske centralbank. Sidstnævnte lander efter dansk børslukketid.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation åbner onsdag i 1,54 pct., hvilket er et fald på to basispoint fra tirsdagens lukkeniveau. Samme tendens gør sig gældende i det meste af Europa, hvor de toneangivende 10-årige papirer falder 0-3 basispoint.

På makrofronten er onsdag fyldt op med nøgletal. Fokus er blandt andet rettet mod inflationstal for eurozonen i april, som kommer sidst på formiddagen onsdag. Inflationen ventes at være steget 0,8 pct. år til år fra 0,5 pct. i marts.

Tidligt tirsdag kom der et sæt skuffende tal fra det tyske detailsalg, der dog helt som ventet faldt 0,7 pct. i marts måned til måned. På årsbasis var der tale om et overraskende fald på 1,9 pct. mod en ventet stigning på 1,7 pct.

Senere onsdag vil fokus være rettet mod den anden side af Atlanten og nærmere bestemt afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank. Banken ventes at reducere sine månedlige tilbagekøb af statsobligationer til 45 mia. dollar fra 55 mia. dollar, mens renten ventes at blive fastholdt på 0,25 pct. Meddelelsen rammer dog først kl. 20.15 dansk tid.

Derudover kommer der også et andet vigtigt nøgletal i form af forløberen for arbejdsmarkedsrapporten, ADP-jobrapporten, der kommer først på eftermiddagen dansk tid. Omtrent samme tidspunkt kommer der også tal for BNP-væksten og privatforbruget i første kvartal samt data for Chicagos PMI.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk