Obligationer/åbning: Renten åbner uændret forud for begivenhedsrig uge

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 08:45  |  

Mandagens danske obligationsmarked er præget af en afventende stemning forud for ugens mange begivenheder, der blandt andet tæller amerikansk jobrapport, præsidentiel valgkamp og brexit-møde.

Det betyder også så godt som uændrede renter fra start, hvor renten på den tiårige danske statsobligation åbner i 0,42 pct., hvilket er det samme niveau som ved fredag eftermiddag.

Der er umiddelbart god stemning på aktiemarkederne verden over, hvor aktiefutures for både de amerikanske og europæiske markeder peger i retning af en positiv handelsstart.

Blandt dagens få nøgletal er det svenske detailsalg i august, der ventes at vise en pæn fremgang, vurderer Sydbanks makroanalytiker, Mathias Dollerup Sproegel, i en kommentar.

Han ser dog ikke de store nyheder mandag og ser i stedet frem til senere på ugen, der er præget af præsidentielt nyt fra USA. Her skal Joe Biden og præsident Donald Trump natten til onsdag mødes i valgkampens første tv-duel, hvilket godt kan give efterdønninger i markederne alt efter udfaldet, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Derudover byder ugen også på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for september, der lander fredag, samt et væld af andre væsentlige økonomiske pejlemærker fra USA, der spredes ud over torsdag og fredag.

Fra Kina kommer der natten til onsdag PMI-tal for september, og til sammen vil ugens mange aktivitetsindikatorer give et detaljeret indblik i den globale økonomis sundhedstilstand, lyder det fra Mathias Dollerup Sproegel.

Slutteligt byder ugen på EU-topmøde om brexit, der løber over torsdag og fredag.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder