Obligationer/åbning: Renten en anelse op inden amerikansk jobskabelse

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 08:37  |  

Renten på den tiårige danske statsobligation stiger med 1 basispoint fredag morgen til minus 0,26 pct., efter at renterne torsdag tog et hop op med en stigning på 4 basispoint.

Investorerne er afventende, da der først kommer vigtige nøgletal i eftermiddag i form af den amerikanske jobskabelse uden for landbruget. Men nyt om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina kan dog hurtigt ændre dette billede.

- Det står klart, at Kina står stejlt på, at eksisterende toldmure skal nedbrydes i forbindelse med en aftale. Og langsomt nærmer vi os den 15. december, hvor nye kinesiske varer vil blive toldbelagt af USA, hvis der ikke findes en løsning, påpeger Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar fredag morgen.

Fredag klokken 14.30 er det tid for novembers arbejdsmarkedsrapport fra USA.

Jobskabelsen uden for landbruget estimeres til at lande på 183.000 i november ifølge Bloomberg News, arbejdsløsheden ventes at blive fastholdt på forrige måneds 3,6 pct., og lønningerne estimeres at øges 3,0 pct. på årsbasis - ganske som i oktober.

I oktober var jobskabelsen bedre end ventet i markedet og vidnede om, at det amerikanske jobmarked trods storstrejke hos bilproducenten General Motors holdt skindet på næsen.

Mathias Dollerup Sproegel påpeger, at strejken hos GM trak jobvæksten ned med omkring 50.000 personer, og han venter en jobskabelse på omkring 175.000 personer i november.

- Hvis vi får ret, vil det være den 110. måned i træk med flere amerikanere i arbejde. Det betyder, at ti år med uafbrudt fremgang på arbejdsmarkedet så småt kan skimtes i horisonten. En jobvækst på over 190.000 personer eller derover kan styrke dollar og presse renterne op, skriver han.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder