Obligationer/åbning: Renten falder en anelse efter hjemlige nøgletal

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 08:36  |  

Dagens største begivenhed på den makroøkonomiske scene er det pengepolitiske referat fra Den Europæiske Centralbank, ECB, der bliver offentliggjort senere på dagen.

Forud for det har renterne i Danmark lagt ud med et mindre fald ovenpå en stigning onsdag. I USA faldt renterne onsdag efter meldinger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Den tiårige danske obligationsrente falder ved åbningen 2 basispoint til 0,03 pct. efter en lille stigning onsdag.

- Vi vil særligt have fokus på ECB's vurdering af inflationsudsigterne, og om der har været diskussioner omkring pandemiopkøbenes (PEPP's) skæbne efter marts 2022. Hårde toner i referatet kan presse renterne op, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i bankens morgenrapport torsdag.

- Derudover er der rentemøde i Sverige, hvor vi venter, at Sveriges Riksbank vil løfte forventningerne til styringsrenten en tand, lyder det videre.

Herhjemme er der torsdag morgen landet tal for det danske detailsalg, der steg 1,7 pct. i oktober sammenlignet med september og korrigeret for sæsonudsving og prisudvikling, viser tal fra Danmarks Statistik.

Desuden viser tal for den tyske økonomi en vækst på 1,7 pct. i tredje kvartal, når man sammenligner med kvartalet inden. Det skete mod en forventning om 1,8 pct. blandt økonomer, viser estimater fra Bloomberg.

EN BYGE AF NØGLETAL FRA USA

Stigningen i renterne onsdag skete ovenpå en byge af amerikanske nøgletal, som var blevet rykket frem i kalenderen på grund af Thanksgiving. Markedsdeltagerne fik derfor rigeligt at se til.

Der kom blandt andet tal for BNP-væksten i USA, der på årsbasis viste en stigning på 2,1 pct. i tredje kvartal. Det var mindre end ventet blandt økonomerne, der havde set en vækst på 2,2 pct. Vigtigst var dog et fortsat meget lavt antal nye ledige i USA.

Ellers var fokus på referatet fra den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, seneste rentemøde, der viste, at chefgruppen diskuterede en mulig hurtigere afvikling af de kvantitative lempelser end den vedtagne nedtrapning på 15 mia. dollar hver måned, samtidig med at direktørerne så inflationspresset vare længere end oprindeligt antaget.

Forventninger om en strammere pengepolitik fra den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, side løftede de korte renter, mens det omvendt lagde en dæmper på de mere langsigtede vækst- og inflationsforventninger.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 1,64 pct., hvilket var 2 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Torsdag handles obligationerne i USA ikke på grund af Thanksgiving.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder