Obligationer/åbning: Renten med negativt fortegn i stille åbning

Udgivet den 24-05-2019  |  kl. 08:47  |  

Rente på den tiårige toneangivende statsobligation starter fredag i minus 0,03 pct. efter et rentefald på 3 basispoint torsdag. Det er lig status quo i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Til sammenligning gik renten i sidste uge på forlænget weekend torsdag på grund af bededagsferien med en rente på plus 0,04 pct.

Der er ikke meget at tage bestik af i fredagens nøgletalskalender, så det bliver den generelle stemning, der kommer til at præge udviklingen.

- Den generelle stemning på de finansielle markeder vil efter alt at dømme diktere renteudviklingen, hvor fokus især vil have fokus på handelsspændingerne mellem USA og Kina, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

Her på ugens sidste dag kan Storbritannien også tiltrække sig opmærksomhed, da The Times torsdag skrev, at den britiske premierminister, Theresa May, fredag ventes at annoncere, at hun træder tilbage.

- Vælger Theresa May at trække sig som premierminister, kan det give rentefald, da det vil åbne døren for Boris Johnson, der vil rive Mays brexit-aftale med EU i stykker, påpeger makroanalytikeren.

Torsdag blev den amerikanske lange rente presset i bund på grund af øgede spændinger i handelskrigen mellem USA og Kina, og investorerne stod i kø for at nå sikker havn med kraftige rentedyk til følge. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 2,31 pct. Men i handlen i Japan er renten på 2,32 pct. - blot 1 basispoint lavere, end da det danske obligationsmarked lukkede torsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,93%
 
09:51:01

 
7,57%
 
09:51:01

 
4,22%
 
09:51:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder