Obligationer/åbning: Uændret renteåbning på nøgletalstung dag

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 08:41  |  

Renteniveauet er stort set uændret på det danske obligationsmarked torsdag. Det toneangivende tiårige danske statspapir handles med rente på omkring 0,01 pct., hvilket er det samme niveau ved børslukning onsdag.

Efter børslukning onsdag kom den amerikanske centralbank, Federal Reserve, med referatet fra sit seneste rentemøde - og det bragte ikke meget nyt, lyder vurderingen fra Sydbanks makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel.

- Samlet set var der ikke meget nyt at hente for investorerne, da signalerne i referatet omkring balancen og renten matcher de udtalelser, vi har fået siden rentemødet, og de forklaringer Fed-chef Powell gav på rentemødet, skriver han i en kommentar.

Fra morgenstunden torsdag er der kommet endelige forbrugertillidstal fra Tyskland, som viste en stigningstakt på årsbasis på 1,4 pct., hvilket var præcis som ventet.

Senere kommer der en stribe af nøgletal fra både Europa og USA, og USA og Kina genoptager forhandlingerne på handelsområdet. Forud herfor er parterne nået frem til at udkast til en samarbejdsaftale, fortæller anonyme kilder til Reuters.

Den Europæiske Centralbank kommer i løbet af eftermiddagen med referatet fra det seneste rentemøde, hvor der særligt vil blive holdt øje med brugerne af nye likviditetstildelinger - de såkaldte TLTRO's - til de europæiske banker.

- Uden nye tildelinger vil likviditeten i de europæiske banker skrumpe frem mod sommeren, lyder det fra makroanalytikeren.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder