Obligationer/middag: Lille rentefald med fokus på taler fra ECB-medlemmer

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 11:31  |  

Renten fortsætter med at blive svækket tirsdag efter blandt andet en kommentar fra et ECB-medlem Joachim Nagel om, at der ses en udtalt svækkelse i eurozonens økonomi.

Joachim Nagel, som også er Bundesbank-chef, er dog overbevist om, at en hård landing vil kunne undgås, og han vurderer også, at Den Europæiske Centralbank ikke endnu er nået til et punkt, hvor en rentenedsættelse kan overvejes.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger tirsdag ved middagstid i 2,78 pct. - 1 basispoint lavere end mandag, da renten faldt 9 basispoint til 2,79 pct.

Renterne faldt mandag, hvor ECB-chef Christine Lagarde endnu engang gentog, at det er for tidligt at erklære sejr over inflationen. Fra talerstolen i Europa Parlamentet lød det, at der fortsat er grund til at være opmærksom og forsigtig. Hun erklærede også, at Den Europæiske Centralbank er målrettet mod at sikre at inflationsmålet på 2 pct.

Lagarde leverer også en forberedt tale tirsdag klokken 17.

FOKUS PÅ FORBRUGERTILLID FRA USA

Tirsdag eftermiddag offentliggøres den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board for november.

Den ventes ifølge Bloomberg News estimater at falde til 101,0 i november fra 102,6 måneden før. Skulle forbrugertilliden stige, kan det presse renterne op.

Tirsdag morgen har allerede budt på forbrugertillidstal.

Den tyske forbrugertillid udviklede sig bedre end ventet for december. Indekset steg til minus 27,8 fra minus 28,3 i november ifølge GFK - Gesellschaft für Konsumforschung. Økonomerne havde til sammenligning ventet et indeks på minus 28,2 ifølge Bloomberg News.

De makrointeresserede venter i denne uge primært på inflationsopgørelserne onsdag fra Spanien og Tyskland og torsdag fra eurozonen samt fredagens ISM-erhvervstillid fra USA.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder